Microsoft vă ţine în întuneric în legătură cu actualizările din Windows 10

Microsoft vă ţine în întuneric în legătură cu actualizările din Windows 10

Dintr-unul dintre cele mai recente comunicate Microsoft aflăm o schimbare radicală de politică vizavi de detaliile ce vor fi livrate cu fiecare update pentru Windows 10.

Până de curând, împreună cu fiecare update pentru un sistem de operare Microsoft era inclus un set detaliat de informaţii în format de text pentru ca utilizatorii să înţeleagă mai bine cu ce vine nou acea actualizare sau ce vulnerabilitate repară. Cu siguranţă nu citeau foarte mulţi utilizatori acele informaţii, dar ofereau un nivel suplimentar de confort psihologic celor care vor să ştie ce se petrece în culisele sistemului de operare de pe PC-ul lor.

În Windows 10, Microsoft a decis să nu mai includă detalii amănunţite legate de actualizările pe care le va livra în viitor către utilizatori. Acest sistem a fost deja aplicat împreună cu câteva update-uri lansate săptămâna trecută, dar foarte mulţi s-au aşteptat să fie vorba de o excepţie, nu de o nouă regulă. În principiu, va trebui să vă mulţumiţi cu detalii vagi precum ,,actualizări de securitate şi îmbunătăţiri de performanţă.”

Printr-o declaraţie a unui purtător de cuvânt al companiei americane aflăm că, vor exista referinţe de forma KBXXXXX către articole de pe website-ul Microsoft, dar şi acelea vor fi prezente doar în descrierea celor mai importante patch-uri. Această schimbare face parte din strategia Microsoft de a promova sistemul de operare Windows 10 ca pe un serviciu.

Există şanse ca Microsoft să decidă să detalieze anumite update-uri în viitor, dar doar în cazuri excepţionale, când acestea vor incorpora funcţii noi sau particulărităţi utile pentru cea mai mare masă a utilizatorilor. În orice alte circumstanţe va trebui să vă mulţumiţi cu afirmaţii lipsite de substanţă, precum cele din subsolul celui mai recent update cumulativ ,,Include îmbunătăţiri pentru sporirea funcţionalităţii Windows 10.” Momentan nu se ştie dacă se vor aplica aceleaşi schimbări de politică şi în cazul Windows Server 2016.