18 aug. 2015 | 06:22

Microsoft v-ar putea lăsa fără jocuri piratate în Windows 10

ACTUALITATE
Microsoft v-ar putea lăsa fără jocuri piratate în Windows 10

După ce a devenit evident pentru toată lumea volumul de informaţii pe care îl trimiteţi către Microsoft în Windows 10, se pare că gigantul din Redmond are şi mai multe drepturi.

În Windows 10, Microsoft a introdus un amalgam de funcţii utile şi a făcut foarte multe schimbări în direcţia potrivită. Din păcate, există şi foarte multe aspecte pe care nu le ştim legate de noul sistem de operare. Printre acestea se numără şi unele derivate din noua listă de termeni şi condiţii a sistemului de operare, cu care sunteţi implicit de acord dacă vă număraţi printre cei 50 de milioane de utilizatori de Windows 10.

,,Am putea verifica automat versiunea software-ului şi a actualizărilor software descărcate sau a modificărilor de configuraţie, inclusiv cele care previn accesul vostru la Servicii, folosirea jocurilor piratate sau folosirea de dispozitive periferice hardware neautorizate.” Aceste informaţii sunt desprinse din noua listă EULA (n.red. – End User License Agrement) pe care o puteţi găsi în întregime pe website-ul Microsoft. De-a lungul anilor s-au făcut multe eforturi pentru combaterea pirateriei din domeniul jocurilor de PC. Dacă Microsoft ar lua un pic frâiele în propriile mâini, acest sistem ar fi eficientizat foarte rapid.

În orice caz, după ce internetul a luat foc ieri pentru că foarte mulţi au crezut că Microsoft vă poate şterge jocurile piratate de pe computer, situaţia se pare că nu este atât de restrictivă. Pentru că lista de termeni şi condiţii de mai sus se aplică doar la serviciile Microsoft şi nu la întregul sistem de operare, acesta din urmă având alt document stufos şi greu de înţeles, nu ar trebui să vă îngrijoraţi atât de tare. De fapt, compania americană poate avea atât de multă putere vizavi de aplicaţiile pe care le aveţi instalate, doar dacă acestea sunt descărcate din Windows Store sau Xbox Live.

Per ansamblu, situaţia nici la această oră nu este foarte clară, dar dacă vă ajută cu ceva, Microsoft nu se grăbeşte să ne lămurească.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele