24 aug. 2015 | 06:23

Cât de iubit este Windows 10? Aţi fi uimiţi

ACTUALITATE
Cât de iubit este Windows 10? Aţi fi uimiţi

La câteva săptămâni după lansarea noului Windows 10, ne-am format o opinie clară despre noul sistem de operare Microsoft.

Nu a trecut mult timp după lansarea Windows 8 ca să ne dăm seama că respectivul SO este a fost un eşec, cel puţin când vine vorba de aprecierea publicului. Deşi a avut multe schimbări utile sub capotă, foarte mulţi utilizatori au fugit cu entuziasm de schimbările radicale de interfaţă. Din fericire pentru Microsoft, se pare că nu s-a întâmplat acealaşi lucru cu Windows 10.

Un studiu recent realizat de Bandwatch ne oferă o viziune detaliată asupra entuziasmului de care dau dovadă utilizatorii care au avut ocazia să experimenteze Windows 10. Astfel, aflăm că 92% dintre utilizatori sunt îndrăgostiţi de noul sistem de operare, în timp ce 8% nu s-au sfiit să afirme că-l urăsc. În altă ordine de idei, această statistică este remarcabilă şi face o treabă foarte bună în a justifica rata de adopţie nemaipomenită din primele săptămâni de la lansare.

studiu windows 10 afectiune utilizatori

 

Chiar dacă Windows 10, per ansamblu, este îndrăgit de utilizatori, la o privire mai atentă, este evident că acelaşi nivel de afecţiune nu este general valabil pentru toate componentele SO-ului. De exemplu, 60% dintre utilizatori sunt împotriva noii versiuni de Office Suite, în timp ce 80% u dezvoltat o fascinaţie pentru Cortana. Noul task bar şi Action Center a eşuat de asemenea în a genera un număr semnificativ de fani. Partea cea mai bună şi subiectul unui număr semnificativ de dezbateri stă însă în meniul de Start, apreciat de 60% dintre cei intervievaţi. Până şi eforturile Microsoft de rebranding pentru Internet Explorer în Microsoft Edge au dat rezultate şi nu cred că se aşteptau mulţi la asta.

Per ansamblu, Windows 10 este un sistem de operare cu suficient de multe părţi bune încât să justifice un update, iar asta e cea mai importantă realitate.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele