Windows 10 înregistrează un număr record de instalări

Windows 10 înregistrează un număr record de instalări

Știm deja că rata de adopție a Windows 10 a fost extrem de rapidă. Se pare că, în ciuda micilor lipsuri și probleme, sistemul de operare a ajuns sa fie instalat pe mai mult de 50 de milioane de desktop-uri si tablete.

Datele StatCounter arată că, pe plan mondial, cel mai nou sistem de operare a ajuns la 4%, iar în România are 4,3%. Imposibil de spus dacă noul sistem este un succes sau un eșec, marea miză urmând să țină de atitudinea companiilor fata de sistem, scriu cei de la HotNews.

Datele WinBeta sunt neoficiale, însă PC World notează că este foarte posibil ca Windows 10 să se găsească pe 50 de milioane de terminale. Microsoft anunța ca Windows 10 se găsea pe 14 milioane de terminale după o zi de la lansare, iar Windows 8 vânduse peste 100 de milioane de licențe la șase luni de la lansarea din 2013.

Datele StatCounter arată că în primele săptămâni din august cota de piață a Windows 10 pe plan mondial este de 4% pe desktopuri (Windows 7 are 53%). În Europa, Windows 10 a ajuns la șase procente (Windows 7 are 49%), iar în America de Nord sistemul are 5% din piața desktopurilor. În România, Windows 10 are 4,3%, în timp ce Windows 7 are 58%, Windows 8 are 16% din piață, iar Windows XP are 15%.

Este încă prea devreme pentru a spune dacă Windows 10 este un succes sau un eșec și cu siguranță numărul de terminale pe care se instalează va crește considerabil în următoarele săptămâni. Interesant este însă dacă avansul cotei de piață va continua și în 2016 și dacă utilizatorii de Windows 7 vor fi convinși să facă upgrade.

Citește și: