Microsoft Lumia 950 și 950 XL, lansate oficial în România

Microsoft Lumia 950 și 950 XL, lansate oficial în România

Cele mai noi telefoane Lumia de la Micrsoft au debutat oficial în țara noastră.

Microsoft a lansat și în România cele mai noi telefoane din gama Lumia. Modele 950 și 950 XL sunt acum disponibile în țara noastră cu prețuri de aproximativ 2.800 de lei, respectiv, 3.200 de lei. După cum probabil știți, ambele telefoane vin cu Windows 10 instalat, care oferă aceeași pe toate dispozitivele Windows, inclusiv funcția Windows Hello. Aceasta din urmă permite utilizatorilor să deblocheze telefonul printr-o simplă scanare a irisului.

Microsoft Lumia 950 XL

În ceea ce privește display-urile, cele două terminale au marcat trecerea companiei din Redmond la ecranele QHD. Astfel, atât versiunea standard, cu ecran de 5,2 inci, cât și cea XL, cu ecran de 5,7 inci, suportă o rezoluție de 2.560 x 1.440 de pixeli. Lista de specificații mai include 32GB pentru stocare, spațiul de stocare putând fi, însă, extins până la 200GB prin intermediul slotului pentru carduri microSD.

La eMAG puteți găsi la un preț foarte bune atât Lumia 950, cât și Lumia 950 XL.

Desigur, Lumia 950 XL are anumite avantaje în comparație cu modelul 950 standard. În primul rând, folosește procesorul octa-core Snapdragon 810 al celor de Qualcomm, în timp ce 950 nu folosește decât un hexa-core Snapdragon 808. De asemenea, ecranul de pe 950 XL este protejat de Gorilla Glass 4, cea mai nouă tehnologie dezvoltată de Corning.

Atât Lumia 950, cât şi Lumia 950 XL au funcția Continuum pentru telefoane, îmbunătățită de accesoriul optional Microsoft Display Dock, care poate fi achiziționat separat de la distribuitorii autorizați. Astfel, Windows 10 permite utilizatorilor să-şi folosească telefoanele ca PC-uri, conectându-le la un monitor şi transformându-le într-un ecran mai mare. De asemenea, adăugând o tastatură şi un mouse, telefonul poate funcționa ca un PC cu aplicații Windows 10, precum Microsoft Office și poate fi folosit, în același timp, pentru preluarea apelurilor sau realizarea altor sarcini.