Microsoft ajunge la pace cu Apple folosind colinde

Microsoft ajunge la pace cu Apple folosind colinde

După o competiție care a durat câteva zeci de ani, Apple și Microsoft se pare că au îngropat orice urmă de răutate cu ocazia sărbătorilor de la acest final de an.

E greu de spus cine a fost de vină pentru competiția acerbă dintre Apple și Microsoft. Un lucru este însă sigur, Apple a luat un amalgam de decizii inspirate în ultimii ani pe marginea lansării de noi produse, în timp ce Microsoft se străduiește să rămână profitabil într-un segment de piață care evoluează cu o viteză uimitoare. În contextul în care în urmă cu câțiva ani setul de reclame Mac VS PC ironizau problemele computerelor cu Windows, este surprinzătoare din multe puncte de vedere schimbarea de atitudine a companiilor americane.

Cea mai nouă reclamă a celor de la Microsoft este un clip de aproape două minute pe care îl puteți viziona la rezoluție de maxim 4K mai sus. Aceasta nu include nici o lansare de produse, nici un set de specificații și nici o dezbatere înfierbăntată despre care produs este mai bun. În schimb, acest clip ne arată un grup foarte mare de angajați Microsoft care, într-un mod aparent neplanificat și-au făcut curaj și au plecat de la magazinul gigantului din Redmond din Manhattan până la Apple Store-ul de pe 5th Avenue, o plimbare de câteva minute. Motivul nu foarte evident pentru acest gest nobil a implicat cântarea de colinde.

Deși nu știm exact cât a durat întregul moment, un lucru este sigur. Totul a fost pregătit în detaliu. Angajații Microsoft care cântă cu lumânări în mână Let There Be Peace On Earth de Jackson Miller au trecut printr-o preselecție. În total, 37 de persoane dntre rangurile companiei au fost audiați din magazinele Microsoft de pe întregul teritoriu al Statelor Unite. Lor li s-au atașat membrii Harlem Youth Choir pentru a finaliza cu succes cântecul. Momentul se încheie cu angajații Apple care au ieșit în fața magazinului și au celebrat evenimentul cu aplauze pentru a completa cum se cuvine un moment romantic.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: