Microsoft îşi aduce aminte de Android prin noul launcher Arrow

Microsoft îşi aduce aminte de Android prin noul launcher Arrow

Dacă mai aveţi dubii în legătură cu interesul Microsoft în Android, noul launcher Arrow s-ar putea să vi le spulbere.

Deşi majoritatea utilizatorilor de terminale cu Android au căzut de acord că interfaţa standard livrată de Google cu sistemul lor de operare pentru mobile este aproape perfectă, în continuare vedem noi launchere lansate de terţi. În speranţa că îl veţi încerca măcar pentru câteva zile, cei de la Microsoft tocmai au lansat Arrow.

Noul Arrow oferă o experienţă diferită faţă de cea nativă pe Android şi, cu toate că se află în beta, include deja un amalgam de opţiuni personalizabile. Din start, ca în cazul oricărui alt launcher, vă puteţi aştepta ca întregul ecran principal al terminalului vostru, împreună cu lista de aplicaţii, să fie complet diferită de cea nativă.

Primul ecran din Arrow vă propune un sistem foarte interesant, format din trei secţiuni, pentru a ajunge rapid la aplicaţiile care vă interesează. Rândul de sus include aplicaţiile rulate recent, zona mai mare din mijloc cuprinde programele accesate frecvent, iar rândul de la bază poate fi personalizat de utilizator progrămelele favorite. Printr-un swipe de jos în sus, pornind de la marginea inferioară a programului, puteţi accesa mai multe aplicaţii, foldere şi contacte recente.

Printr-un swipe de la dreapta la stânga, Arrow vă afişează un o pagină nouă cu o listă de activităţi pe care o puteţi folosi pentru a vă aminti la anumite ore ce aveţi de făcut azi. Pentru că se află momentan în beta, înainte de a testa Arrow trebuie să vă înscrieţi pe pagina de Google+ a comunităţii de testeri. Cu un pic de noroc veţi fi acceptaţi la scurt timp după respectivul gest.