Microsoft dă clasă celor de la Sony: Xbox One va putea rula jocuri de Xbox 360

Microsoft dă clasă celor de la Sony: Xbox One va putea rula jocuri de Xbox 360

După lungi dezbateri pe marginea compatibilităţii cu vechile titluri, Microsoft a decis să introducă pe

De la lansarea PlayStation 4 şi Xbox One, foarte multe jocuri vechi au beneficiat de un upgrade vizual şi au fost relansate pentru noile console. În definitiv, nu exista altă opţiune pentru a vă juca un joc de acum 5 ani pe o consolă next-gen.

Între timp, Sony a introdus PlayStation Now, o platformă de streaming disponibilă cu abonament pentru posesorii de PS4 care vor să se joace titluri lansate iniţial pe PlayStation 3. Deoarece costurile implementării şi perfecţionării unui astfel de sistem se pare că sunt prea mari, Microsoft a ales varianta mai uşoară pentru a oferi acelaşi nivel de compatibilitate cu vechile titluri care v-au încântat pe Xbox 360.

În cadrul conferinţei E3 2015 desfăşurată în aceste zile la Los Angeles, Phil Spencer anunţat că începând cu această iarnă veţi putea utiliza discurile cu jocuri de Xbox 360 pe Xbox One. Pe lângă faptul că mulţimea prezentă la eveniment nu mai ştia cum să-şi manifeste entuziasmul vizavi de această veste, detaliile suplimentare au fost la fel de încântătoare. În prima etapă de propagare, peste 100 de titluri vor fi suportate, urmând ca în prima parte a anului următor această valoare numerică să se apropie de 200. Momentan, Microsoft lucrează intens cu dezvoltatori la realizarea de update-uri pentru acele titluri în speranţa evitării oricăror probleme de compatibilitate. E important să reţineţi că anunţul este valabil atât pentru jocurile online, cât şi pentru cele pe disc.

După multiple rugăminţi din partea fanilor platformei, această veste este una dintre cele mai bune pentru fainii Xbox. Rămâne să vedem dacă Sony v-a implementa ceva similar vreodată.