Xbox 360 va fi pe piata si dupa lansarea Xbox One

Xbox 360 va fi pe piata si dupa lansarea Xbox One

Consola Xbox 360 va putea fi cumparata de cei interesati in continuare pentru ca Microsoft nu va renunta la ea, a spus Yusuf Mehdi, senior vice president of Interactive Entertainment Business al Microsoft, ca raspuns la intrebarile OXM.

xbox360

Conform lui yusuf Mehdi, Microsoft vrea sa mai vanda inca 25 de milioane de console Xbox 360 in urmatorii cinci ani, chiar daca a lansat recent si noua consola, Xbox One, pentru care obiectivele sunt si mai mari. Astfel, totalul de Xbox-uri 360 vandute va ajunge la nivelul de 100 de milioane de unitati. Acesta a mai precizat ca se asteapta ca Xbox 360 sa aiba noi adepti, iar din aceste 25 de milioane de console vandute in perioada urmatoare, jumatate sa fie pentru ”replacements”, iar restul sa fie cumparate de noi utilizatori. Pentru ca Xbox 360 sa fie atractiva in continuare, pretul va fi redus, aceasta fiind metoda aleasa de Microsoft, reiese din declaratia oficialului Microsoft.

„Asa ca veti vedea ca Xbox 360 va continua sa existe, chiar daca am lansat generatia urmatoare, Xbox One”, a spus Mehdi.

Sunt mai multe informatii conform carora Microsoft va face un anunt important la E3, care promite sa „pastreze consola vibranta pentru inca cativa ani„. Oficialul Microsoft a mers mai departe, si a spus ca, impreuna, Xbox One si PlayStation 4, este posibil sa ajunga la un volum de un miliard de console vandute, chiar daca sunt diferite opinii ca aceste nu vor face fata noului trend de jocuri mobile.

Citește și: