02 iun. 2015 | 13:35

Microsoft cheltuie 200 de milioane de dolari ca tu să nu uiți ce cumpărături ai de făcut

ACTUALITATE
Microsoft cheltuie 200 de milioane de dolari ca tu să nu uiți ce cumpărături ai de făcut

În ultima perioadă, cei de la Microsoft au avut o strategie destul de agresivă pe partea mobil. Se pare că această strategie nu va fi schimbată prea curând, având în vedere ultima achiziție făcută de gigantul din Redmond. 

Pe piața smartphone-urilor, telefoanele cu Windows Phone nu au o cotă semnificativă dacă este să comparăm cu succesul platformelor Android sau iOS. Dar asta nu înseamnă că Microsoft nu poate profita de pe urma aplicațiilor proprii, incluse în telefoanele mai devreme.

Compania a adus, gratuit, suita Office pe Android și pe iOS, a promis că o va aduce și pe asistenta virtuală Cortana, iar acum a achiziționat o nouă aplicație care să îi întregească portofoliul, aplicație disponibilă și pe platformele concurente.

Este vorba despre Wunderlist, o aplicație care le permite utilizatorilor să facă liste și să le distribuie prietenilor care, la rândul lor, le pot modifica. Despre aplicați Wunderlist am discutat și în emisiunea PLAYTECH, aceasta fiind disponibilă și sub forma unei extensii pentru browser.

Wunderlist este, practic, una dintre cele mai inteligente aplicații cu care te asiguri că niciodată nu pleci din magazin fără să iei tot ce ai nevoie. Prietena îți poate completa cu ușurință lista, ca să nu te întorci acasă doar cu trei baxuri de bere și două caserole cu bacon.

Poate că nu este cea mai originală idee, dar cei de la Microsoft au fost convinși și au achiziționat 6Wunderkinder GmbH, startupul din Berlin responsabil pentru aplicația Wunderlist. Potrivit Wall Street Journal, gigantul din Redmond ar fi investit între 100 și 200 de milioane de dolari în această companie.

Aceasta este a doua achiziție de acest gen pe care Microsoft a făcut-o anul acesta. În luna martie, compania a cumpărat startupul LiveLoop, o aplicație care le permite mai multor utilizator să modifice simultan prezentări PowerPoint.