Microsoft atacă Apple și Google la ei „acasă“: Cortana ajunge pe iOS și Android

Microsoft atacă Apple și Google la ei „acasă“: Cortana ajunge pe iOS și Android
17:56 13.03.2015

Microsoft lucrează la un asistent digital suficient de inteligent pentru a concura cu Siri, folosind cercetările colectate în cadrul proiectului Einstein. Noul Cortana va fi oferit pe iOS și Android.

Microsoft folosește asistentul personal Cortana pe telefoanele cu Windows Phone de un an. Noua versiune va fi lansată odată cu Windows 10, în toamnă. Ulterior, Cortana va fi valabilă ca aplicație independentă de Windows și va fi compatibilă cu iOS și Android. Numele Cortana este inspirat de la un caracter din seria de jocuri video Halo.

“Acest tip de tehnologie, care poate citi și înțelege emailul, programările din calendar, mesajele și conținutul din aplicația de contacte va juca un rol central în actualizările Cortana, la care lucrăm acum pentru lansarea din toamnă”, a declarat Eric Horvitz, director Microsoft Reasearch și unul dintre dezvoltatorii proiectului Einstein, scrie Reuters.

Microsoft consideră că îmbunătățirile aduse recunoașterii limbii și capacitatea de căutare și învățare vor face din asistentul său digital primul care poate anticipa nevoile utilizatorului. Prin comparație, Siri este recunoscut în special pentru răspunsurile eficiente la cereri, pe când aplicația Google Now deja oferă niște carduri informative, dar limitate, bazate pe ceea ce ar putea utilizatorul să își dorească să știe.

Până la Cortana, Microsoft a încercat să mai creeze asistenți digitali, dar fără succes. Bob, lansat în 1995, ar fi trebuit să facă utilizarea computerului mai simplă, dar a sfârșit ca țintă a glumelor. Asistentul din Office, denumit Clippy, a avut o soartă asemănătoare câțiva ani mai târziu.

Autor: Andrada Bonea

loading...