04 mart. 2015 | 19:20

Spartan, browserul care va înlocui Internet Explorer, beneficiază de un demo de la Microsoft [VIDEO]

ACTUALITATE
Spartan, browserul care va înlocui Internet Explorer, beneficiază de un demo de la Microsoft [VIDEO]

Pentru că cei de la Microsoft şi-au pus mari speranţe în urmaşul Internet Explorer, este normal să lanseze un mic preview video pentru Spartan.

În ultimii ani, cei de la Microsoft au pierdut o cotă de piaţă semnificativă la capitolul browsere din cauza problemelor de stabilitate aferente Internet Explorer. Cu un pic de noroc însă, Google Chrome şi Mozilla Firefox vor avea în curând un concurent serios sub forma iminentului Spartan sau , cum a fost numit în trecut.

Deşi a fost confirmat oficial în mai multe rânduri, prin intermediul clipului de mai jos avem parte de prima demonstraţie oficială în ceea ce priveşte volum de funcţionalitate ascuns în respectiva aplicaţie pe care o vom vedea preinstalată pe toate sistemele ce rulează Windows 10. Printre altele, vorbim de un browser rapid, cu o interfaţă simplă şi un nivel sporit de securitate. Marele său avantaj, dacă ar fi să ne luăm după clipul de mai jos, constă în interacţiunea cu Cortana, asistentul virtual ieşit din Redmond.

Cu această ocazie vedem că atunci când sunteţi pe pagina web a unui restaurant browser-ul vă notifică în legătură cu informaţii suplimentare, iar atunci când tastaţi ceva gen Meteo, vă este servită vremea probabilă în apropiere. Pentru a experimenta pe propria piele aceste funcţii, mai trebuie să aşteptaţi câteva săptămâni, până la finele acestei luni. Atunci va fi disponibilă versiunea Preview de .

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele