Microsoft are o aplicaţie care îţi citeşte ştirile

Microsoft are o aplicaţie care îţi citeşte ştirile

O nouă aplicaţie dezvoltată in-house de inginerii Microsoft, intitulată NewsCast, s-ar putea să vă facă viaţa mai uşoară citindu-vă ştirile de interes.

Pentru că sunt multe circumstanţe în care nu puteţi să staţi cu ochii în telefon, dar v-aţi dori să citiţi ce se mai întâmplă în lume, o nouă aplicaţie creată de Microsoft s-ar putea să vină cu soluţia. Intitulată NewsCast, această aplicaţie incorporează un amalgam de tehnologii avansate, nu doar un algoritm de mai perfomant de text-to-speech. Singura problemă este că nu ştim când va deveni oficială şi va avea parte de o lansare publică.

NewsCast a fost descoperită de redactorii de la NeoWin pe site-urile Microsoft Azure, unde a fost disponibilă pentru download. Nu a trecut mult timp însă până când acea pagină nu a mai fost funcţională. Din fericire, cei de la NeoWin au avut timp să o testeze un pic şi să publice câteva capturi de ecran menite să ne ajute să ne facem o idee în legătură cu modul de funcţionare al aplicaţiei.

Aplicaţia în cauză se pare că a fost dezvoltată de echipa Bing şi are ca scop sporirea productivităţii prin servirea ştirilor de actualitate într-un format audio condensat sub formă de playlist-uri. Când sunteţi la volan, de exemplu, NewsCast foloseşte motorul text-to-speech din Bing pentru a vă citi într-un format de maxim 30 de secunde fiecare ştire dintr-un domeniu relevant pentru voi.

Sumarul ştirilor, generat in-app, poate fi salvat pentru audiţie sau lectură ulterioară. Aparent, încorporat era şi un buton de feedback care deschidea o pagină cu trei întrebări legate de performanţa aplicaţiei. În mod evident, acesta din urmă are mari şanse să nu mai fie prezent în versiunea finală a aplicaţiei. Numai versiunea de iOS a aplicaţiei ajunsese pe website-ul Azure, dar dacă sunt şanse foarte mari ca NewsCast să ajungă şi pe Android sau Windows Phone în câteva săptămâni.

Citește și: