Microsoft dezvolta Bing frumos – cautari mai interesante cu Qwiki

Microsoft dezvolta Bing frumos - cautari mai interesante cu Qwiki

Bing qwiki

Nici o perioada nu a fost mai incarcata de schimbari semnificative in istoria unui motor de cautare decat ultimele luni pentru Bing. Motorul de cautare al celor de la Microsoft se redefineste si se imbunatateste pe zi ce trece.

Cea mai recenta schimbare implica un parteneriat incheiat cu Qwiki, o companie specializata in realizarea de prezentari interactive, gen scurt metraje, pornind de la un termen cautat. Magia respectivelor clipuri e ca sunt complet interactive, integreaza un volum foarte mare de informatii si iti permit sa faci click pe orice cadru din film pentru a vedea de unde vine informatia ce iti este prezentat. Nici partea sonora nu este de neglijat, modulul text to speech folosit fiind unul dintre cele mai putin robotice pe care le-am auzit in ultimii ani. Mi se pare important faptul ca exista si subtitrarea care va permite sa vizionati astfel de clipuri si in mod mut.

Pe partea de integrare in Bing, in momentul in care cautati ceva pe motorul de cautare, sub primul rezultat veti vedea un buton mare cu Watch the Qwiki. Dupa ce ati accesat respectivul buton, va incepe sa ruleze prezentare in mod fereastra, iar daca faceti click pe orice cadru se va deschide intr-o pagina noua sursa a respectivelor informatii.

Desi momentan e greu de spus daca aceste prezentari vor fi extrem de populare in scurt timp, faptul ca sunt integrate discret mi se pare un lucru important. Daca acest fapt e combinat cu ideea ca ai mari sanse sa retii mai multe informatii dintr-un clip decat dintr-un text, Microsoft s-ar putea sa mearga in directia care trebuie.