Micro-Flip este portul micro USB reversibil pe care l-aţi aşteptat de o viaţă

Micro-Flip este portul micro USB reversibil pe care l-aţi aşteptat de o viaţă

Încercând să elimine avantajul pe care îl au posesorii de iPhone, datorită portului Lightning reversibil, un grup de ingineri a creat noul Micro-Flip.

Deşi foarte mulţi posesori de iPhone s-au frustrat când a renunţat la bătrâna interfaţă 30-pin în favoarea Lightning, aceiaşi utilizatori s-au entuziasmat când au văzut că-şi pot introduce cablul de încărcare în iDevice pe orice parte. Nu a fost sub nici o formă o idee revoluţionară, dar a reprezentat încă un avantaj pe care îl au utilizatorii de iPhone în comparaţie cu amatorii de Android.

Majoritatea gadgeturilor actuale folosesc o interfaţă micro USB, atât pentru încărcarea cu energie electrică, cât şi pentru transferul de date. Acesta este un standard care va continua să fie foarte popular pentru mulţi ani de acum înainte, chiar dacă s-au lansat primele aparate compatibile cu USB Type C. Problema cu bătrânul micro USB este absenţa reversibilităţii, nu poate fi introdus într-un port liber pe ambele părţi.

Un nou proiect de finanţare de pe Kickstarter, intitulat Micro-Flip, îşi propune să remedieze această problemă printr-un nou cablu compatibil cu . Ilustrat în imaginea de mai sus, acest conector include două seturi de pini de contact, pe ambele părţi, pentru a oferi acelaşi nivel de funcţionalitate indiferent de modul în care îl introduceţi într-un port.

Dacă este să fim serioşi, aceasta nu este o problemă incredibil de arzătoare, dar ar fi mult mai relaxant ca noaptea, pe întuneric, să vă puteţi pune telefonul la încărcat fără să încercaţi de prea multe ori să băgaţi cablul. Bugetul pe care caută să-l obţină creatorii pentru realizarea în serie a unui cablu Micro-Flip este de 15.000 de dolari. Cu 44 de zile rămase, proiectul de pe Kickstarter a strâns deja 9000 de dolari.

Citește și: