05 oct. 2011 | 09:35

Apple trece pe Micro USB, mai creeaza un adaptor

ACTUALITATE
Apple trece pe Micro USB, mai creeaza un adaptor

Chiar daca evenimentul in care Apple a anuntat noul iPhone 4S s-a incheiat de aseara, nu este o surpriza faptul ca anumite detalii care nu au fost mentionate in cadrul conferntei ies la iveala abia la cateva zile.

Pentru piata din Europa (dar nu neaparat), Apple a pus la vanzare pe website-ul Apple UK primul adaptor din de la dock-ul cu 30 de pini la micro USB. contra valorii de 8 lire sterline. Desi pretul este exagerat din multe puncte de vedere, acesta reprezinta un avantaj major pentru cei care au mai mult de un telefon in permanenta si s-au saturat in deplasari sa poarte mai multe incarcatoare. Cu un incarcator si un adaptor suplimentar parca e mai bine, nu?

Motivatia din spatele acestui adaptor infatisat mai sus este ca in trecut, Apple facea parte din organizatia care a semnat pentru mentinerea pe piata europeana a unui singur tip de cablu pentru incarcarea telefoanelor. Din pacate, chiar daca a contrasemnat respectivul act care definea micro USB ca standard valabil, Apple abia acum pare sa-si arate buna vointa.

Noul adaptor va fi compatibil cu oticare dintre iDevice-uri, fi ele iPod, iPhone sau iPad.