Mercedes vrea să fie mașina de lux preferată de femei

Mercedes vrea să fie mașina de lux preferată de femei

Mercedes vrea să intre în grațiile femeilor cu orice preț. Cred că toată lumea iubește mașinile nemților, dar aceștia nu se mulțumesc cu atât. Vor să le și cumperi.

Noua strategie de marketing este țintită direct către femei. Mercedes a creat un configurator online special pentru acestea și speră că datorită programului, femeile să se îndrăgostească iremediabil de mașinile nemțești. Noua pagină de internet, unde femeile îți pot crea mașina perfectă, este doar o parte a unui program mai amplu, denumit „She’s Mercedes” care s-a lansat la salonul auto de la Frankfurt.

Mercedes consideră că multitudinea de opțiuni valabile în cadrul modelelor acestora poate fi copleșitoare pentru femei, iar configuratorul pe baza stilului de viață vine ca o alternativă. Programul funcționează foarte simplu: clienții trebuie să răspundă la întrebări despre călătorii, muzică, activități și altele. Apoi, Mercedes folosește un algoritm pentru a le oferi mașini pre-echipate care să se încareze criteriilor.

Desigur, configuratorul tradițional va fi încă disponibil pentru femeile hotărâte, care știu ce vor de la o mașină. „În viitor ne dorim să atragem cât mai multe femei, să le facem să iubească brandul Mercedes și noi le vom răsplăti cu autoturisme echipate exact pe gusturile lor”, a declarat Dr. Jens Thiemer, directorul de marketing de la Mercedes.

Potrivit celor de la Autoblog, pe lângă configuratorul bazat pe stilul de viață, Mercedes dorește să atragă publicul feminin și prin alte metode. Astfel, aceștia lansează o revistă She’s Mercedes cu o pagină de internet aferentă. În plus, nemții nu vor să fie doar o mișcare de marketing, așa că vor să angajeze cât mai multe femei pentru a lucra în vânzări.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: