02 sept. 2015 | 17:33

Mercedes lansează probabil cea mai frumoasă decapotabilă din ultima vreme

ENTERTAINMENT
Mercedes lansează probabil cea mai frumoasă decapotabilă din ultima vreme

Germanii plănuiesc să-i lase cu gura căscată pe toți cei prezenți la salonul auto de la Frankfurt cu superbul Mercedes S-Class Cabriolet.

Producătorul nemțesc de mașini de lux i-a impresionat pe toți anul trecut cu noua linie de limuzine S-Class. Anul acesta a reușit să le trezească interesul pasionaților de autoturisme, sau, mai bine spus, pasionaților de frumos, cu noul model S-Class coupe.

Acesta va fi primul Mercedes-Benz decapotabil, cu patru locuri, după mai bine de treizeci și cinci de ani. Doar să nu va așteptați să fie la fel de spațios ca verișorii săi cu patru uși.

Plafonul de pe Mercedes S-Class Cabriolet se va ridica în doar douăzeci de secunde, la o viteză de până la 60 km/h. Iar pe lângă un rând în plus de scaune, mașina este echipată cu o mulțime de opțiuni atractive, precum perne ce îți încălzesc gâtul, pentru diminețile răcoroase, control automat al climatizării, care se va regla de la sine atunci când se face tranziția de la modul cu plafon, la cel fără. Sistemul este pus în funcțiune de doisprezece senzori care în plus mai măsoară radiațiile solare, sau gradul de umiditate, totul pentru confortul și siguranța pasagerilor.

Conform celor de la Jalopnik, mașina este pusă în mișare de un motor V8 de 4,6 litri și dispune de noua tehnologie de la Mercedes, 9G-TRONIC, adică o cutie automată de viteze cu nouă trepte. Modelul AMG-63 va fi dotat cu un motor V8 biturbo de 5,5 litri, și va ajunge la  100 km/h în doar 3,9 secunde. Atât modelul S550 cât și AMG-63 vor fi lansate la salonul auto de la Frankfurt, pe 17 septembrie.