21 sept. 2015 | 16:24

Mercedes GLC Coupe nu va rămâne la stadiul de concept

ENTERTAINMENT
Mercedes GLC Coupe nu va rămâne la stadiul de concept

Primul concept al unui Mercedes-Benz GLC Coupe a fost prezentat în cadrul salonului auto de la Shanghai de anul acesta, iar compania a confirmat că acest model va intra în procesul de producție, varianta finală  urmând să fie dezvăluită la salonul auto de la New York.

Șeful clasei G de la Mercedess, Dr. Gunnar Güthenke, a confirmat lansarea viitorului GLC Coupe în timpul unui eveniment ce a avut loc după salonul auto de la Frankfurt. Acesta este mândru de modul în care Mercedes și-a extins gama de crossovere și SUV-uri, iar apariția concurentului direct pentru BMW X4, GLC Coupe, nu arată altceva decât dedicare către această extindere. În plus, numerele nu mint. Vânzările pentru mașinile de tip crossover și SUV sunt cu 25% mai mari anul acesta, față de aceeași perioadă a anului trecut.

Chiar și cea mai exclusivistă gamă de SUV-uri de la Mercedes, Clasa G, se așteaptă să se vândă mult mai bine. Compania a stabilit un record cu vânzările de anul trecut, și stabilește să-l păstreze și în viitor.

Pentru 2016, Clasa G primește o serie de îmbunătățiri, incluzând un motor twin-turbo V8, de patru litri, pentru modelul de bază. „Legenda noastră are un viitor strălucit”, a declarat Güthenke pentru Auto Blog.