02 sept. 2015 | 09:00

Mai subţirel şi mai rapid: Archos Diamond Plus

ACTUALITATE
Mai subţirel şi mai rapid: Archos Diamond Plus

Înainte să fim asaltaţi de un val de lansări în cadrul IFA 2015, cei de Archos încearcă se ne atragă atenţia cu un nou smartphone, Archos Diamond Plus.

Deşi este foarte puţin probabil că găsiţi foarte uşor un smartphone Archos, mai ales la operatorii de telefonie autohtoni, producătorul francez de gadgeturi are o lungă istorie în domeniu. În plus, având în vedere lansările din ultimele săptămâni, nu pare să se odihnească pe o ureche. Totul a început cu telefonul Archos Diamond S, în urmă cu aproximativ o săptămână, doar ca după câteva zile să fie anunţată şi Archos Diamond Tab, o tabletă deloc de neglijat.

Al treilea membru al familiei Archos Diamond şi al patrulea este Archos Diamond Plus. Ilustrat în imaginea de mai sus, noul dispozitiv nu vine neapărat la pachet cu un design revoluţionar, dar arată foarte foarte bine şi nu pare ieftin. La interior, ascunde un procesor octa-core tactat la 1,53 GHz pe arhitectură Cortex A53, 16GB spaţiu de stocare şi un modul pentru transfer de date pe noile reţele 4G/LTE. Pentru momentele în care aveţi nevoie de mai mult spaţiu, merită să aveţi în vedere şi slotul microSD pentru extinderea memoriei. Cele două camere vor fi identice ca performanţă precum cele din Diamond S, dar ecranul va fi mai mare.

Noul Archos Diamond Plus este construit în jurul unui display Full HD de 5.5 inci de tip IPS optimizat pentru a rezista la interacţiunea cu chei şi alte obiecte ce l-ar putea zgâria. Întregul design al aparatului este plat, cu excepţia spatelui un pic curbat. Face parte din noul trend de dispozitive ce suportă încărcare rapidă şi vine preinstalat cu Android 5.1 Lollipop din start.

Partea cea mai tristă a acestui anunţ constă în data disponibilităţii. Deşi va costa aproximativ 1000 de lei nesubvenţionat, veţi putea pune mâna pe el doar începând cu luna noiembrie a acestui an.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele