IFA 2015: Noua tabletă Archos Diamond Tab este ieftină şi foarte bună

IFA 2015: Noua tabletă Archos Diamond Tab este ieftină şi foarte bună

Cu foarte puţin timp rămas până la începerea IFA 2015, cei de la Archos deja au început şirul lansărilor cu gadgeturi precum Archos Diamond Tab.

La doar câteva zile după ce am detaliat noul smartphone Archos Diamond S, din aceeaşi linie de produse Diamond, francezii au confirmat oficial o tabletă accesibilă şi performantă. Ilustrată în imaginea de mai sus, aceasta va putea fi analizată în detaliu la standul companiei de la IFA 2015, deşi va ajunge în magazine în aproximativ o lună.

Archos Diamond Tab se adresează celor cu bugete nu foarte generoase, având în vedere preţul de aproximativ 275 de dolari. În contextul în care şi telefonul a fost anunţat cu o valoare de 250 de dolari, este evident că cei de la Archos încearcă să atingă coarda sensibilă a celor aflaţi în căutarea raportului perfect preţ/performanţă.

La capitolul specificaţii, tableta este apropiată ca design de un iPad Mini de generaţie recentă. Are tot 7,9 inci în diagonală, iar rezoluţia panoului IPS folosit este identică – 2048 x 1536 pixeli. Parte de performanţă este asigurată de o combinaţie dintre un procesor de ultimă generaţie MediaTek octa core, 3GB de memorie RAM şi o memorie internă de 32GB. În plus, Diamond Tab va avea suport pentru carduri microSD, dacă aveţi nevoie de mai mult spaţiu de stocare. Camera principală a tabletei va fi de 5 megapixeli, iar bateria internă se va rezuma la 4800 mAh. Sistemul de operare preinstalat va fi Android 5.1 Lollipop. Partea cea mai surprinzătoare a ecuaţiei, având în vedere preţul, va fi suportul pentru trafic pe 4G LTE.

Începând cu luna octombrie a acestui an, Archos Diamond Tab ar trebui să ajungă în magazinele de pe întreg mapamondul, deşi nu ştim exact cât va dura până o veţi putea achiziţiona şi din magazine de pe teritoriul României.