Lupta asistenților: Siri vs. Google Now vs. Cortana vs. Hound [VIDEO]

Cel mai bun asistent virtual disponibil pe telefoane la ora actuală a fost stabilit într-un test Siri versus Google Now versus Cortana versus Hound.

Fiecare platformă importantă de mobil vine la pachet cu propriul asistent virtual, cu plusurile şi minusurile sale. Avem Siri pe iDevice-uri, Google Now pe telefoane şi tablete cu Android, iar Cortana face o treaba foarte bună pe Windows Phone.

În încercarea de a unifica un pic platformele, creatorii au lansat la începutul acestei luni un nou asistent vocal intitulat Hound. Acesta din urmă se află momentan în stadiu beta, dar a reuşit deja să impresioneze în primele teste.

Pentru că este doar o chestiune de timp până vom ajunge să ne bazăm şi mai mult pe un asistent virtual care funcţionează pe telefon, cei de la Typhone.nl au perceput lansarea Hound ca fiind momentul ideal pentru un test comparativ.

În definitiv, nu ar trebui să vină pentru nimeni ca o surpriză faptul că nu toate aceste creaţii software şi manifestări de inteligenţă artificială au fost create egale. Dintr-un punct de vedere, dacă folosiţi o anumită platformă de foarte mulţi ani, este foarte probabil ca nici un test să nu vă convingă să migraţi dintr-o curte în alta.

Dacă sunteţi însă deschişi la nou şi apreciaţi creativ, această comparaţie video s-ar putea să vă încânte.

Siri versus Google Now versus Cortana versus Hound, cu menţiunea că Hound se află momentan în beta, reuşeşte să vă ofere o mostră semnificativă din nivelul de evoluţie atins de asistenţii virtuali din secolul 21.

Astfel, deşi Google Now, Siri sau Cortana sunt incapabili să facă faţă unei conversaţii naturale şi să răspundă la întrebări derivate din alte întrebări anterioare, Hound, dintr-un punct de vedere, joacă în altă ligă. În plus, face o treabă mai bună în a desluşi cuvintele verbalizate de oameni cu un accent mai puternic.

În teorie poziţia a doua în top a fost ocupată de asistentul virtual creat de Google, deşi ar fi de preferat să urmăriţi şi voi clipul de câteva minute pentru a vă forma propria opinie.

Alexandru Puiu
12:00 14.06.2015
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video