LG G4 “vă bagă pe gât” actualizări de firmware fără voia voastră

LG G4 “vă bagă pe gât” actualizări de firmware fără voia voastră
10:00 12.06.2015

Într-o situaţie care sperăm să fie doar o excepţie de la regulă, mai mulţi s-au plâns de instalarea automată a unor update-uri.

Majoritatea smartphone-urilor actuale suportă instalarea unor update-uri de firmware fără a apela la un computer. În cele mai multe cazuri însă, acestea sunt opţionale.

Dispozitivul vostru mobil le descarcă şi, eventual, vă întreabă o dată sau de două ori dacă vreţi să le instalaţi. Într-o zi mai relaxată, un update poate fi instalat pe loc. Uneori, puteţi aştepta şi câteva săptămâni până să declanşaţi o actualizare.

Deşi sistemul definit mai sus este, în cele mai multe cazuri, standardul la capitolul actualizări, se pare că există şi excepţii de la regulă. Primii care le-au sesizat au fost posesorii de abonaţi la AT&T şi T-Mobile, doi operatori de telefonie importanţi din Statele Unite ale Americii. Nu este exclus ca acesta să fie doar începutul, iar problema să se răspândească şi la vârfurile de gamă LG folosite pe alte reţele.

Aparent, mai mulţi utilizatorii de LG G4 s-au trezit zilele trecute că telefonul din dotare a început să instaleze singur actualizări de software. Dacă această operaţiune nu v-ar afecta ciclul zilnic de activităţi, nu ar fi nici o problemă, dar, din păcate, multe smartphone-uri se şi restartează când ţi-e lumea mai dragă fără nici un fel de intervenţie din partea posesorului pentru a finaliza instalarea.

Momentan, nu ştie nimeni utilitatea acestor update-uri, dacă este vorba de nişte remedieri de bug-uri grave sau, pur şi simplu, acesta va fi modul prin care vor fi instalate majoritatea update-urilor de firmware pe LG G4.

Unii au crezut că această practică agresivă ar putea incorpora o soluţie la la nişte probleme cu timpul de răspuns al touchscreen-ului de la telefon. Merită reţinut că cei de la LG nu au oferit până la această oră nici un comunicat oficial pe marginea subiectului şi nu cunoaşte nimeni exact gravitatea situaţiei.

loading...