LG G Watch R – ”R”-ul vine de la ”reușit”, dar și de la ”rigid” [REVIEW]

LG G Watch R – ”R”-ul vine de la ”reușit”, dar și de la ”rigid” [REVIEW]

Sud-coreenii de la LG s-au mișcat foarte bine în ultimii ani pe piața smartphone-urilor și cu LG G Watch R dovedesc că se pricep să facă și ceasuri cu adevărat atrăgătoare.

Analiștii spun despre 2015 că va fi anul smartwatch-urilor și prezic că, la nivel global, vor fi vândute aproape 25 de milioane de astfel de dispozitive.

Cei de la LG nu s-au grăbit foarte tare să intre pe această piață, dar au lansat cel puțin un produs cu adevărat reușit. Spun cel puțin un produs reușit, pentru că primul LG G Watch nu a reușit să impresioneze cu adevărat pe nimeni.

Nu asta este cazul cu LG G Watch R, un dispozitiv electronic bun care este, în același timp, un accesoriu vestimentar care-ți fură ochii în cel mai bun mod.

LG G Watch R review la Playtech (2)

Introducere LG G Watch R

LG G Watch R este construit în jurul sistemului de operare Android Wear care, până acum, s-a dovedit a fi cea mai bună platformă pentru astfel de dispozitive. Sistemul permite accesul la notificări, aplicații și tot ce ți-ai putea dori de la un smartphone, dar pe încheietură.

Sistemul creat de Google rulează, în cazul LG Watch R, cu ajutorul unui procesor Snapdragon 400 de 1,2 Ghz și a unei memorii RAM de 512 MB. Spațiul de stocare este de 4 GB, iar bateria este de 410 mAh. Utilizatorii interacționează cu aplicațiile și verifică ora pe un display tactil de 1,3 inch de tip P-OLED, cu rezoluție 320×320.

În partea din spate există un senzor optic pentru măsurarea ritmului cardiac, dar ceasul mai este dotat și cu alți senzori, precum un giroscop, un accelerometru și o busolă.

Destul cu detaliile plictisitoare, să trecem la ce contează cu adevărat, adică punctele pro și punctele contra.

Preț: LG G Watch R poate fi găsit la 1.500 de lei, la Quick Mobile.

LG G Watch R review la Playtech (21)

Puncte pro LG G Watch R

După cum ați observat, nu am pomenit nimic despre design până acum. Asta pentru că sunt multe de zis și majoritatea sunt de bine. LG G Watch R este, pentru unii, cel mai arătos ceas inteligent de pe piață. Și, cu toate că eu apreciez mai mult designul ”finuț” al Moto 360 (și pe cel al Asus ZenWatch), trebuie să recunosc că sud-coreenii au făcut o treabă bună cu LG G Watch R. Smartwatch-ul cu display rotund se aseamănă ceasurilor analog și asta este un lucru foarte bun. Are o construcție metalică solidă și un aspect impunător, amintindu-mi de ceasurile mai sport de pe piață. Marginea care înconjoară este un pic mai groasă, pentru a ascunde componentele electronice ale ecranului, dar asta contribuie și mai mult la imaginea de ceas pentru ”băieții răi”. LG G Watch R este de genul de ceas care arată bine pe încheietura ce stă sprijinită pe volanul îmbrăcat în piele neagră al unei mașini cu mulți cai putere.

Performanța este fără reproșuri. Procesorul puternic este capabil să ruleze aplicații complicate și pe smartphone-uri, iar asta se vede în sistemul de operare mai simplu creat de Google special pentru ceasuri. Nu există timpi morți sau mișcări sacadate și nici frustrare. Aplicațiile – fie ele native, fie create de dezvoltatori independenți – merg foarte bine și asta este de apreciat.

Autonomia, cu toate că este limitată la 48 de ore, este peste media cu care ne-au obișnuit cei de la Samsung, Sony sau chiar Motorola. Cu toate că nu îmi place să stau să-mi încarc ceasul, recunosc că am fost plăcut impresionat de faptul că un dispozitiv cu această configurație și cu un ecran atât de luminos rezistă două zile fără încărcare. În cele două zile, ecranul a fost setat cu luminozitatea la jumătate și funcția ”Always On” a fost activă. Singurele momente în care am închis display-ul a fost în somn și am primit constant notificări și actualizări Google Now pe ceas.

Ecranul, dacă tot l-am pomenit, cu toate că este mai mic decât cel de pe Moto 360, este de o calitate foarte bună. Culorile sunt vii, contrastul este puternic, iar luminozitatea este mai mult decât bună. Nu am fost nevoit să sar de nivelul 3 (din 6) al luminozității, indiferent dacă eram în casă, la birou, sau pe stradă, în lumina directă a soarelui. În plus, panoul capacitiv funcționează perfect, chiar și dacă are câțiva stropi de apă pe el.

Apropo de apă, am fost impresionat de rezistența la stropire. Cu toate că LG G Watch R nu va rezista la o scufundare mai mare de 1 metru, stropirea nu îl strică. Îl poți ține pe încheietură când te speli pe mâini fără să-ți faci griji că 1.500 de lei se duc pe apa sâmbetei și nu trebuie să îl ferești de ploaie și să încerci să-l ții ascuns pe sub geacă.

LG G Watch R review la Playtech (16)

Puncte contra LG G Watch R

Am spus în titlu că ”R” nu vine numai de la ”reușit” (și rotund, evident), ci și de la ”rigid”. Sunt două motive pentru care am făcut această afirmație. Primul ține de confort. Fiind un dispozitiv pe care îl vei purta constant la încheietură, este foarte important să nu te simți ca și cum ești atârnat constant de o ghiulea. Din păcate, construcția robustă a ceasului nu ajută utilizatorul din acest punct de vedere, dispozitivul cântărind 62 de grame. Și cureaua dură contribuie la rigiditatea gadgetului, fiind foarte greu de pliat pe încheietură, mai ales la primele utilizări.

Trecând peste asta, al doilea motiv pentru prezența cuvântului ”rigid” este prețul ridicat. LG G Watch R este un gadget mult prea scump penru cât se vor bucura utilizatorii de el. Ne-am obișnuit să ne schimbăm smartphone-urile odată la un an doi, dar asta pentru că suntem ”ajutați” de operatori. Cu ceasurile nu este același lucru. LG G Watch R este un ceas pentru activitățile de zi cu zi, dar costă cât unul bijuterie, pe care să îl porți la ocazii speciale, iar partea cea mai proastă este că ”patina timpului” se va simți pe el la fel ca pe un smartphone. Iar asta mi se pare că nu merită.

LG G Watch R review la Playtech (3)

Concluzie LG G Watch R

Eu am ajuns la concluzia că nu am nevoie de un astfel de gadget la încheietură, pentru că uneori viața mea s-a complicat în loc să se simplifice. Notificările care ar trebui să mă facă să ratez mai puține momente cu cei dragi mai mult îmi distrag atenția, pentru că e mult mai ușor să le verifici imediat și parcă nu te gândești că te chinui să scoți telefonul din buzunar. Au fost zile în care pur și simplu mi-a fost lene să încarc ceasul pentru că știam că nu îmi trebuie neapărat și nu l-am purtat. Smartwatch-urile mai au un drum lung până să devină cu adevărat parte din viața noastră, dar cei de la LG sunt pe drumul cel bun, alături de Motorola și Asus.

Preț: LG G Watch R este și la eMAG, la preț promoțional

LG G Watch R review la Playtech (12)

Articol scris de
Palade Octavian
Octavian Palade
Comentarii
17:01 / 28.01.2015