LG G Stylo e primul smartphone cu spaţiu de stocare maxim de 2TB

LG G Stylo e primul smartphone cu spaţiu de stocare maxim de 2TB

Cel mai nou smartphone mainstream al celor de la LG deschide porţile către suportul pentru carduri microSD cu o capacitate maximă de 2TB.

Capacitatea de stocare pe telefoane atinge praguri impresionante la fiecare câteva luni. În luna ianuarie a acestui an, de exemplu, rămăsesem uimiţi când am aflat că , un telefon disponibil probabil doar în China, era primul care suporta carduri de memorie de 320GB. Acum, recordul este dus la extrem prin lansarea noului LG G Stylo. Acest telefon anunţat zilele trecute în Coreea de Sud e primul capabil de un management eficient al cardurilor de memorie de 2TB. În mod evident, respectivele carduri au nişte preţuri foarte inaccesibile, cu mult mai mari decât ale unui hard disk extern de aceeaşi capacitate. Cu toate acestea, faptul că aţi putea avea atât de mult spaţiu pe smartphone-ul din buzunar reprezintă fără dubii o perspectivă atractivă.

Trecând însă peste spaţiul de stocare ipotetic, aparatului ilustrat în imaginea de mai sus nu este neapărat spectaculos. E construit în jurul unui panou generos de 5,7 inci cu o rezoluţie nativă HD 720p. Partea de procesare este asigurată de o combinaţie dintre un Qualcomm Snapdragon 410, de generaţie recentă, tactat la 1,2 GHz şi o cantitate de memorie RAM egală cu 1,5 GB. În ceea ce priveşte captura de conţinut foto/video, puteţi imortaliza cadre statice sau în mişcare atât cu camera principală de 8 megapixeli, cât şi prin intermediul camerei frontale de 5 megapixeli ideală pentru selfie-uri. Spaţiul de stocare nativ pe LG G Stylo este de 8GB, iar sistemul de operare preinstalat e Android 5.0 Lollipop.

Nu avem încă informaţii legate de disponibilitatea noului gadget în alte pieţe decât Coreea de Sud, dar având în vedere că va fi un dispozitiv destul de accesibil, sunt şanse mari să ajungă la operatorii autohtoni.