Lenovo se bazează pe Motorola pentru crearea de smartphone-uri populare

, 14 Aug, 10:00

La mai puţin de un an după achiziţia Motorola de către Lenovo din mrejele Google, gigantul asiatic pasează toate sarcinile legate de producţia de telefoane.

În luna octombrie 2014 am aflat pentru prima oară de intenţiile celor de la Lenovo de a cumpăra Motorola, o companie istorică ce întâmpinase probleme semnificative să devină profitabilă sub conducerea Google la câţiva ani de la o altă achiziţie. Cu toate acestea, cu fiecare dispozitiv lansat, este mai evident ca niciodată că Motorola ştie foarte bine cum să realizeze dispozitive atrăgătoare şi cu un raport foarte bun preţ-performanţă. Din păcate, nu acelaşi lucru se poate spune despre Lenovo. Cel mai mare producător de PC-uri din lume nu reuşeşte deloc să se impună în piaţa smartphone-urilor, chiar şi după câţiva ani în care ne-a atras atenţia cu câteva modele impresionante. Urmarea acestei situaţii, deşi nu este un foarte evidentă, pare foarte bine gândită.

În cadrul anunţului rezultatelor financiare pe ultimul trimestru fiscal, cei de la Lenovo au confirmat că vor renunţa să se mai ocupe in-house de dezvoltarea şi producţia unor noi telefoane. Tot ce ţine de smartphone-uri, începând cu etapa de cercetare şi dezvoltare până la asamblarea noilor modele va intra în sarcina celor de la Motorola. Astfel ni se confirmă faptul că, deşi Motorola este o divizie Lenovo, va funcţiona independent de restul gigantului asiatic. Singura parte ce va ţine de chinezi are legătură cu distribuţia, o veste foarte bună având în vedere că cei de la Lenovo nu au probleme în a-şi vinde PC-urile în cele mai îndepărtate colţuri ale planetei.

,,Va exista un portofoliu de produse mult mai simplu şi mai compact, cu modele mai puţine şi mai bine diferenţiate. Un model de afaceri mai rapid şi mai lin va evidenţia mai bine forţa globală de vânzare a celor de la Lenovo accelerând eficienţa acţiunilor puse deja în mişcare în lanţul global de aprovizionare. MBG (Mobile Business Group) va continua să conducă afacerea de mobile per ansamblu, dar se va baza pe Motorola pentru design, dezvoltare şi producţie de smartphone-uri.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail