Laptopurile cu ecrane 8K ar putea apărea pe piață anul viitor

Laptopurile cu ecrane 8K ar putea apărea pe piață anul viitor

Anul 2016 ar putea să fie primul în care vom vedea pe piață laptopuri cu ecrane 8K, grație unei noi tehnologii care a fost aprobată de curând.

Mulți oameni în ziua de azi nu au televizoare cu rezoluție Full HD, iar producătorii deja se gândesc să lanseze pe piață în cursul anului viitor ecranele 8K; pe laptopuri. Grație unui nou standard aprobat de curând, denumit ”Embedded DisplayPort 1.4a”, în anul 2016 am putea asista la debutul display-urilor 8K pe laptopuri și  pe desktop-urile ”all-in-one”. La acest moment, probabil cea mai bună calitate a imaginii poate fi găsită pe noua generație de iMac-uri lansată de Apple.

Conform celor de la PC World, noul standard 1.4a va înlocui mai vechiul 1.4 și va crește calitatea imaginilor pe ecrane prin rate mai mari de transfer a materialelor video. Rezoluția 8K pe care am putea să o vedem pe laptopuri anul viitor înseamnă, mai exact, 7680 x 4320 de pixeli. Pentru a vă face o idee mai bună, trebuie să știți că laptopurile cu ecrane 2K au rezoluție de 2.560 x 1.440, ceea ce înseamnă aproximativ 3,6 milioane de pixeli. De cealaltă parte, un display 8K va avea 33 de milioane de pixeli, aproape de zece ori mai mulți.

Până când apar acestea, vă puteți delecta cu rezoluția 4K pe care o puteți găsi pe dispozitivele din comerț acum. Dacă vă interesează un televizor cu un astfel de ecran, aveți aici un articol cu cele mai bune televizoare 4K.

Etichete: