BenQ construiește primul monitor de 24 inci cu rezoluție QHD

BenQ construiește primul monitor de 24 inci cu rezoluție QHD

De-a lungul timpului, mulți dintre profesioniștii în editare foto sau video au cerut monitoare cu rezoluție mare. Atât BenQ cât și mulți alți producători au livrat.

BenQ-BL2420PT-QHD

Atunci care pare să fie problema? Ei bine spațiul de lucru pentru mulți dintre noi este destul de restrâns iar atunci când pui un monitor de 27, 30 sau 32 de inci pe birou, distanța dintre ecran și utilizator este de obicei de 20-30 cm. Știu, puțin. Din acest motiv ochii obosesc mai repede atunci când sunt forțați să parcurgă diagonala unui monitor de 30 de inci. Până acum diagonala minimă la care este disponibilă rezoluția QHD este de 27 de inci. Un alt element care intră în discuție este densitatea de pixeli care implicit pe o diagonală mai mică este mai mare.

BenQ BL2420PT este primul monitor dedicat profesioniștilor, la un preț decent, ce combină aceste cerințe cu realitatea. Mai exact avem o diagonală de 24 de inci (mai exact 23.8 inci) și o rezoluție de 2560×1440 pixeli. Panoul acestui model este realizad de AUO, pentru cei care doresc să se informeze mai mult modelul este M238DAN01.0. Este de tip AHVA de obicei promovat ca IPS din cauza caracteristicilor care sunt similare, și anume reproducere foarte bună a culorilor, 8 biți în cazul acestui model și 100% acoperire a spectrului SRGB. Timpul de răspuns este mediu, 5 ms și contrastul de 1000:1. Panoul dispune de asemenea de un unghi de vizualizare de 178 grade atât pe orizontală cât și pe verticală iar luminozitatea este foarte ridicată cu un maxim de 300 cd/m pătrat.

Prețul este încă necunoscut însă dacă e să ne amintim de varianta de 27 de inci cu specificații similare putem presupune că va fi disponibil la suma de 2300-2500 Lei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: