Kraftwerk este primul încărcător de telefon cu gaz de brichetă

Kraftwerk este primul încărcător de telefon cu gaz de brichetă

Pentru că este relativ uşor să încărcaţi o brichetă, creatorii Kraftwerk vă invită să aplicaţi acelaşi principiu pentru a încărca un telefon sau o tabletă.

În imaginea de mai sus este încă un încărcător portabil pentru smartphone sau tabletă care, la prima vedere, funcţionează pe un sistem cât se poate de simplu: îl încărcaţi pe el şi după aceea îl folosiţi pentru a încărca gadgetul preferat prin intermediul său. Trăsăturile clasică se încheie însă aici.

Kraftwerk este probabil primul încărcător din lume care în loc să folosească energie solară sau curent de la priză pentru a-şi încărca acumulatorii interni, apelează la benzină uşoară sau gaz de brichetă pentru aceeaşi sarcină. Practic, la interior, ascunde o celulă de combustibil care transformă în energie electrică acelaşi lichid pe care îl utilizaţi la bricheta voastră preferată când aceasta din urmă nu se mai aprinde. Având în vedere procesul de transformare de la gaz la curent electric desfăşurat la interior, de aici provine şi numele de centrală electrică al produsului – Kraftwerk în germană.

Încărcat complet, Kraftwerk este capabil să vă încarce iPhone-ul de peste 11 ori. În plus, este incredibil de sigur ca şi construcţie. Din acest motiv a fost de exemplu certificat de autoritatea americană FAA ca fiind utilizabil în avion. Pe lângă faptul că nu prezintă nici un pericol dacă vreţi să-l purtaţi în buzunar, Kraftwerk are toate şansele să devină realitate începând cu luna februarie 2016.

Aflat momentan în stadiu de , încărcătorul de telefon pe bază de gaz de brichetă şi-a depăşit fără probleme bugetul ţintă de 500.000 de dolari. Dacă vă doriţi şi voi unul, vă costă 100 de dolari.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: