Japonezii au creat mâna bionică pe care o controlezi cu ajutorul smartphone-ului

Japonezii au creat mâna bionică pe care o controlezi cu ajutorul smartphone-ului

Japonezii au reușit să creeze o mână bionică pe care utilizatorul o poate controla cu ajutorul propriului smartphone.

Smartphone-ul în ziua de astăzi este una dintre cele mai valoroase lucruri pe care le deținem, mai ales datorită cantității uriașe de informații pe care o stocăm pe propriile dispozitive. Având în vedere numărul mare de domenii în care este folosit, japonezii s-au gândit că smartphone-ul ar putea fi de ajutor și pentru cei cu proteze. Astfel, de la Exiii au scos pe piață o mână bionică de doar 300 de dolari care se poate conecta cu telefonul mobil.

Creatorii au demonstrat produsul pe un pacient a cărui mână nu fusese înlăturată complet. Mâna bionică se conectează cu un electromiograf și cu un smartphone. Electromiograful înregistrează mișcările nervilor și pe cele ale mușchilor, le transmite dispozitivului mobil, acesta din urmă le interpretează, iar prin intermediul unei aplicații transmite mesajul către mâna bionică.

De asemenea, proteza este realizată din părți care au fost printate 3D, ceea ce înseamnă că părțile pot fi ușor înlocuite și reconstruite în diferite culori. Conform articolului publicat recent de TechCrunch, brațele sunt deja disponibile însă mai întâi vor fi livrate către companii și instituții de cercetare și apoi către ceilalți clienți.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: