iPhone 6S are o baterie mai mică şi o autonomie mai mare

iPhone 6S are o baterie mai mică şi o autonomie mai mare

La câteva zile după lansarea oficială a noilor iPhone 6S şi iPhone 6S Plus au apărut online şi primele teste de autonomie, cele mai relevante la un telefon.

Dacă aţi avut din totdeauna o fascinaţie pentru telefoane cu o autonomie un pic mai mare, vă veţi bucura să aflaţi că noul smartphone al celor de la Apple este un pic mai capabil la acest capitol decât modelul de anul trecut. Această veste cu atât mai impresionantă cu cât săptămâna trecută am aflat că iPhone 6S are o baterie un pic mai mică de cea integrată în iPhone 6. Diferenţa de la 1715 mAh până la 1810 mAh nu este una semnificativă, dar la prima vedere părea cel puţin ciudat ca gigantul din Cupertino să lanseze un telefon nou cu o baterie mai mică.

Pe pagina de specificaţii a noilor telefoane Apple a promis că iPhone 6S şi iPhone 6S Plus vor avea o autonomie similară cu modelele de anul trecut. Acum au apărut online şi primele teste obiective ce confirmă acea afirmaţie. Cei de la PhoneArena sunt responsabili de graficul de mai jos, iar rezultatele detaliate sunt cel puţin surprinzătoare. Se pare că procesorul din iPhone 6S este atât de eficient încât telefonul a reuşit să faţă unui test destul de solicitant timp de 8 ore şi 15 minute, cu aproape 3 ore peste performanţa înregistrată în urmă cu un an de iPhone 6, 5 ore şi 22 de minute.

În clasamentul general al publicaţiei online, iPhone 6S ocupă poziţia a treia, fiind învins detaşat de Galaxy S6 Active de la Samsung, cu 12 ore şi 9 minute obţinute în acelaşi test şi Sony Xperia Z3 Compact, cu o autonomie de 10 ore şi două minute.

În principiu, nu vom afla niciodată poţiunile magice pe care le-a folosit Apple la realizarea noului iPhone 6S, dar este îmbucurător să vedem un upgrade important la capitolul autonomie a bateriei.

iphone_6s_battery autonomie test

Citește și: