Cât de performant e iPhone 6S faţă de concurenţă?

Cât de performant e iPhone 6S faţă de concurenţă?

Dacă v-aţi obişnuit să achiziţionaţi următorul smartphone în funcţie de performanţa sa în teste, iPhone 6S pare să fie o alegere inspirată, conform unor teste.

Pe lângă un set de dotări care au devenit standard în ultimii ani, noile iPhone 6S şi iPhone 6S Plus au la bază un nou SoC personalizat de gigantul din Cupertino intitulat Apple A9. Cum era de aşteptat, acesta include upgrade-uri semnificative în comparaţie cu modelul de anul trecut, Apple A8.

Foarte mulţi erau însă curioşi care sunt specificaţiile reale ale procesorului din interior şi, în comparaţie cu procesoarele unor smartphone-uri recente cu Android, cât de bine se comportă în teste. Conform unor benchmark-uri realizate de cei de la Business Insider, Apple A9 include 2GB de memorie RAM şi un procesor dual core cu fiecare nucleu tactat la 1,85 GHz. Ca şi comparaţie, Apple A8, prezent în iPhone 6 şi iPhone 6 Plus, are la interior 1GB RAM şi două nuclee tactate la 1,4 GHz.

Revenind însă la teste, valorile obţinute de noile iPhone 6S şi iPhone 6S Plus sunt destul de surprinzătoare, 4403 într-un test multi-core, faţă de 2876 obţinut de iPhone 6 Plus, cu A8, în acelaşi benchmark. Faţă de un HTC Nexus 9 cu NVIDIA Tegra K1, un Galaxy Note 4 cu Exynos 5433 şi un Nexus 6 cu Snapdragon 805, un iPhone 6S cu Apple A9 este mai rapid.

Singurul smartphone care aproape că a ieşit mai bine în teste decât noile creaţii Apple este Galaxy S6 Edge, cu 4404 puncte, faţă de 4403. Ciudat este însă că iPhone 6S Plus, deşi foloseşte acelaşi SoC, tactat la aceeaşi frecvenţă, a obţinut un pic mai mult decât amândouă – 4423. Într-un test single core, iPhone 6S şi iPhone 6S Plus şi-au strivit concurenţa.

iPhone 6S benchmark