iOS 8.4 ţi-a stricat GPS-ul la iPhone. Care este soluţia?

iOS 8.4 ţi-a stricat GPS-ul la iPhone. Care este soluţia?
Alexandru Puiu
Alexandru Puiu
06:08 06.07.2015

La scurt timp după lansarea noului iOS 8.4, au apărut online mai multe rapoarte de utilizatori care au început să aibă . Care este soluţia?

Săptămâna trecută cei de la Apple au lansat cea mai nouă versiune a sistemului lor de operare pentru portabile. Pe lângă câteva remedieri de bug-uri şi mult aşteptatul serviciu de streaming Apple Music, se pare însă că iOS 8.4 vine şi cu câteva minusuri semnificative.

Mai mulţi utilizatori care se bazează pe a iDevice-ului lor au observat că după instalarea noului firmware au avut dificultăţi în a fi localizaţi de diverse aplicaţii. Astfel, atât aplicaţia nativă Apple Maps, cât şi soluţii terţe precum Google Maps, Waze şi altele au devenit inutile. În contextul în care există foarte mulţi posesori de iPhone care se bazează zilnic pe aplicaţiile de navigaţie asistată de telefon, aceasta este o problemă semnificativă.

Deşi nu ştim la această oră amploarea reală a problemei, din fericire există câteva soluţii pe care le puteţi încerca, dacă vă număraţi printre cei afectaţi. În primul rând, din meniul de configurare al aparatului, dezactivaţi serviciile de localizare din secţiunea intimitate şi activaţi-le din nou. Dacă nu s-a remediat problema, repetaţi procedura, dar după ce aţi dezactivat localizarea, închideţi complet iDevice-ul şi porniţi-l din nou înainte de a reactiva respectiva funcţie. Resetarea configurărilor de reţea din Settings – General – Reset – Reset Network Settings reprezintă o altă soluţie ce s-ar putea să repare funcţia stricată de iOS 8.4.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI