NAVSOP este o noua alternativa pentru GPS si GLONASS

NAVSOP este o noua alternativa pentru GPS si GLONASS
10:54 01.07.2012

Bae Systems Navsop

In cazul in care simteati ca interactionati cu prea putine acronime a caror semnificatie nu o stiti, in curand veti mai putea adauga unul la respectiva lista – NAVSOP.

BAE System, o companie cu radacini adanci in tehnologii de aparare, tocmai a anuntat o noua tehnologie de localizare initulata NAVSOP – Navigation via Signal of Opportunity. Plecand de la fundamente deja cunoscute, gen triangularea prin WiFi sau turnuri ale operatorilor de telefonie, BAE Systems a perfectionat respectiva tehnologie si a mai adaugat alte cateva mijloace pentru o precizie cat mai mare.

NAVSOP foloseste aproape orice sursa de semnal sau interferenta pentru a-si fixa o pozitie, indiferent de sursa. Chiar daca vorbim de posturi radio/TV, triangulare celulara sau chiar de dispozitive de bruiaj al dispozitivelor GPS, toate acestea si multe altele transforma NAVSOP intr-un dintre cele mai destepte metode de localizare. Nici macar nu are nevoie de detalii legate de tipul semnalului pe care il foloseste ca o sursa de informare.

Perfect mai ales in zone unde nu exista semnal GPS, BAE spera ca aceasta noua tehnologie sa se reflecte in dispozitive noi mai ales pentru a priva soldatii sau ambarcatiunile militare de interferentele aferente tehnologie GPS. Pe langa faptul ca extrem de multe avantaje ar veni din implementarea NAVSOP in aparate, de departe cea mai utila  mi se pare imposibilitatea blocarii localizarii prin aceasta solutie. Ca o cireasa de pe tort, desi aceaasta companie face o treaba foarte buna in sectorul apararii, e placut sa vezi ca a prins taurul de coarte si s-a apucat si de o tehnologie pentru utilizatorii de larg consum.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: