12 apr. 2015 | 12:00

Întreţinerea Apple Watch este surprinzător de costisitoare

ACTUALITATE
Întreţinerea Apple Watch este surprinzător de costisitoare

Dacă v-aţi decis să vă cumpăraţi un , ar fi bine  să ştiţi că nu este deloc ieftin să aveţi grijă de el prin achiziţia unei garanţii suplimentare.

Cu toate că părerile sunt împărţite când vine vorba de , un lucru este sigur. Se va vinde surprinzător de bine. Deşi este un gadget scump şi şansele de a se ieftini sunt infime, este suficient de atrăgător încât să fie o investiţie interesantă, cel puţin pentru fanii Apple.

Din păcate, tocmai din prisma faptului că cel mai ieftin model începe de la 350 de dolari şi ajunge până la 17.000 dolari, ar fi bine să ştiţi ce opţiuni aveţi pentru a vi-l asigura. Gigantul din Cupertino oferă un plan AppleCare+ pentru cei care îşi doresc o garanţie extinsă, dar, mai ales, pentru cei care şi-l defectează iremediabil şi vor să primească altul nou. Practic, beneficiaţi de doi ani garanţie, în loc de unul şi, în cazul a două accidente grave, îl puteţi înlocui. Din păcate, schimbare efectivă va mai implica un cost suplimentar, dar acesta din urmă va reprezenta aproximativ 20% din preţul ceasului, în loc de 100%. Sistemul este foarte similar ca plata francizei la asigurarea CASCO.

Pentru un Apple Watch Sport, Apple Care+ costă 49 de dolari, valoare care sare până la 69 de dolari în cazul Apple Watch. Utilizatorii de Apple Watch Edition plătesc pentru acelaşi serviciu 1000 de dolari. În contextul în care doar ceasul costă 10.000 de dolari, oficialii companiei americane s-au gândit probabil că o sumă rotundă necesită plata unei alte sume rotunde pentru întreţinere. Pentru 100 de dolari în plus pe lângă valorile menţionate, dacă aveţi un iPhone mai nou de şase luni, vă puteţi asigura atât telefonul cât şi ceasul inteligent.

 

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele