09 apr. 2015 | 15:07

Cei care construiesc Apple Watch trebuie să lucreze trei ani pentru a-l cumpăra pe cel mai scump

ACTUALITATE
Cei care construiesc Apple Watch trebuie să lucreze trei ani pentru a-l cumpăra pe cel mai scump

Apple Watch Edition, ceasul inteligent de 10.000 de dolari al celor de la Apple, ar necesita un efort financiar excepțional din partea unora.

Apple Watch Edition va costa în Statele Unite nu mai puțin de 10.000 de dolari, însă în unele țări, acesta va fi chiar mai scump decât atât. După cum scriu și cei de la Guardian, cei din Hong Kong vor avea de plătit cu aproximativ 156 de dolari mai mult, în timp ce britanicii trebui să achite echivalentul a încă 2.000 de dolari. Un grup de oameni care cu siguranță nu va avea acces ușor la acest dispozitiv sunt chiar cei care îl asamblează.

apple watch edition statistici 3

Din câte se pare, un angajat al celor de la Foxconn, compania care se ocupă de asamblarea dispozitivelor Apple în China, câștigă aproximativ 265 de lire pe lună, sau 393 de dolari. Având în vedere că Apple Watch Edition va costa echivalentul 11.496 de dolari în China, un muncitor la Foxconn va trebui să muncească 910 zile în continuu, fără a cheltui bani pe altceva, pentru a-și putea cumpăra un Apple Watch Edition.

Acest lucru se datorează și faptului că cei din China vor avea de plătit cu aproximativ 1.900 de dolari mai mult decât americanii, la acest capitol fiind mai dezavantajați doar britanicii. De cealaltă parte, pentru a-și cumpăra propriul Apple Watch, Tim Cook nu ar trebui decât să economisească toți banii făcuți în 2,1 zile.

apple watch edition statistici 1

Conform statisticilor publicate de Guardian, Apple Watch Edition valorează 145% din PIB-ul pe cap de locuitor al Chinei și 32,5% din cel al Japoniei. În China, nu doar muncitorul de rând ar trebui să facă un efort pentru a-și putea achiziționa ceasul inteligent, ci și președintele. Astfel, Xi Jinping ar trebui să pună deoparte toți banii făcuți pe parcursul a 195,5 zile pentru a avea propriul Apple Watch Edition. De cealaltă parte, numărul acestora în cazul lui Francois Hollande și David Cameron ar fi de 20,9, respectiv 20,4.

apple watch edition statistici 2