Instagram rezolvă cea mai mare problemă

Instagram rezolvă cea mai mare problemă
10:33 07.07.2015

Deși este o platformă dedicată publicării pozelor, Instagram nu a fost până acum optimizată potrivit acestui scop. Totuși, acest lucru este pe cale să se schimbe, atât pentru utilizatorii cu Android, cât și pentru cei cu iOS.

Încă de când serviciul a fost lansat, în 2010, fotografiile au fost limitate la o rezoluție de 640×640. Deși Facebook a cumpărat Instagram în 2012 pentru un miliard de dolari, gigantul social media a fost mulțumit cu o rezoluție atât de slabă până anul acesta, scriu cei de la PhoneArena.

„Megapixelii nu contează, dar încep să fie importanți când sunt mai puțini decât cei ai ecranului. Următorul pas pentru Instagram va fi să mărească rezoluția și să rămână cu cele vechi la 640×640 pixeli. Odată cu asta, trebuie să mărească spațiul de stocare și să optimizeze procesarea și încărcarea, ca utilizatorul să nu aibă un timp mai mare și să încarce tot mai rar poze”, scria mai de mult Răzvan.

La început, rezoluția redusă a fost acceptabilă pentru ecranele iPhone, întrucât aplicația a fost destinată inițial doar pentru iOS. Pe măsură ce au trecut anii și telefoanele au evoluat către ecrane mai mare, cu rezoluții mai mari și camere mai bune, limitarea a fost deseori criticată, atât de bloggeri, cât și de utilizatorii obișnuiți. Acum, de la 640×640 pixeli, Instagram trece la poze de 1.080×1.080 pixeli.

Actualizarea va veni treptat, deci nu te îngrijora dacă dispozitivul tău încă arată fotografii cu rezoluția inițială. De asemenea, pe web, Instagram încă are aceeași rezoluție, dar probabil că acest lucru se va schimba în curând.

Etichete:
loading...