09 oct. 2015 | 12:00

InFocus M812 este un smartphone de top cu un preț foarte bun

ACTUALITATE
InFocus M812 este un smartphone de top cu un preț foarte bun

Deși am fi tentați să credem că piața de smartphone-uri este destul de saturată la această oră, se pare că cei de la InFocus sunt de altă părere.

Dacă v-ați gândit vreodată serios să investiți o sumă semnificativă de bani într-un proiector, este imposibil să nu vă fi lovit de soluțiile de proiecție ale celor de la InFocus. Portofoliul lor foarte diversificat include niște modele care te lasă cu gura căscată, atât din punctul de vedere al prețului, cât și al performanței. Se pare însă că banii obținuți din proiectoare nu mai sunt suficienți, iar InFocus s-a decis să se orienteze către smartphone-uri.

Unul dintre primele modele de telefoane ale celor de la InFocus poartă numele M812 și vine la pachet cu niște specificații de invidiat într-un pachet accesibil și atrăgător. Ilustrat în imaginea de mai sus, acest gadget s-a lansat în prima etapă de propagare în India, la prețul echivalent a 300 de dolari, deblocat și nesubvenționat. Nu știm dacă acest sub aceeași valoare va fi comercializat și în alte colțuri ale mapamondului, dar sunt șanse foarte mari să se întâmple acest lucru.

Momentan, telefonul se vinde prin Snapdeal, unul dintre cei mai importanți operatori din India. Configurația sa pornește de un display IPS Full HD cu diagonala de 5,5 inci protejat cu a treia generație de Gorilla Glass. Partea de procesare este o combinație între un Snapdragon 801 și 3GB RAM. Cantitatea de memorie internă egală cu 16GB s-ar putea să nu fie suficientă pentru majoritatea utilizatorilor, din fericire, aveți un slot pentru MicroSD-uri pentru a compensa acest neajuns.

La capitolul captură foto/video, pe partea din spate, InFocus M812 are o cameră de 13 megapixeli cu F/1.8 și bliț dual-ton, în timp ce amatorii de selfie-uri s-ar putea să fie exaltați la aflarea veștii că pe partea din frontală, același gadget are o cameră de 8 megapixeli. Sistemul de operare preinstalat pe InFocus M812 este Android 5.0 Lollipop mascat cu interfața proprietară InLife UI.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele