Încă o amânare de la HTC: brățara Grip va fi gata abia în 2016

Încă o amânare de la HTC: brățara Grip va fi gata abia în 2016

HTC amână lansarea brățării de fitness, Grip, pentru a doua oară, după ce a mai suferit o amânare în luna iulie a acestui an.

HTC, compania producătoare de smartphone-uri, vrea să-și mărească gama de produse și dorește să intre pe piața dispozitivelor purtabile, precum brățările pentru fitness. După ce în luna iulie au declarat că Grip, viitoarea lor brățară, se va lansa la sfârșitul anului, aceștia vin acum și amână apariția pentru începutul lui 2016.

Brățara în valoare de 199 de dolari, care are un display cu touchscreen și radio prin GPS trebuia să apară pe rafturi încă de anul acesta. Cei de la HTC au anunțat prima amânare în luna iulie, susținând că după o serie de teste și cu ajutorul feedback-ului primit de la dezvoltatori, s-au hotărât să lanseze brățara Grip împreună cu întreg portofoliul pentru fitness și sănătate, spre sfârșitul anului. Potrivit celor de la The Verge, amânarea se aplică întregii platforme „Connected Fitness”, HTC luând decizia să lase pentru începutul anului 2016 lansarea ecosistemului de produse.

HTC Grip este dotată cu cinci senzori de precizie, inclusiv GPS. Display-ul acestuia este curbat, iar cei de la HTC au menționat un mod multi-sport, care aparent vă va permite să vă monitorizați activitatea în funcție de sportul pe care îl practicați. Datorită colaborării cu Under Armour, HTC Grip va sincroniza toate datele cu aplicația Record (disponibilă atât pe Google Play Store, cât și pe App Store) și veți avea astfel acces la o ”rețea interactivă ce monitorizează progresul și care oferă sfaturi legate de antrenament”.

Din punct de vedere al specificațiilor, avem parte de un ecran de 1,8 inci cu o rezoluție de 160 x 32 de pixeli și 16MB memorie flash alături de 8MB SRAM. HTC Grip est rezistentă la apă, include și un giroscop și este compatibilă cu orice dispozitiv care rulează Android 4.3, sau o versiune mai recentă. Bateria este una de 100mAh, iar, conform site-ului oficial, autonomia acesteia este de 5 ore cu GPS-ul pornit.

Același lucru s-a întâmplat și în cazul kit-ului pentru realitate virtuală HTC Vive, a cărui lansare a fost reprogramată pentru 2016. Vive, împreună cu brățara Grip, reprezintă încercarea companiei de a-și diversifica gama de produse. Profiturile celor de la HTC au suferit scăderi considerabile în decursul ultimilor ani și nu există o garanția că noile produse vor avea un succes comercial răsunător. Kit-urile pentru realitate virtuală nu sunt încă foarte populare, iar sectorul brățărilor pentru fitness este deja destul de aglomerat de către competiție.

Citește și:
Etichete: