Cine a copiat pe cine? HTC spune că Apple a fost primul imitator

Cine a copiat pe cine? HTC spune că Apple a fost primul imitator

Pentru că noul HTC One A9 este foarte similar cu un iPhone 6, un director HTC a ținut să menționeze că de fapt cei de la Apple au fost primii care au copiat.

Cei de la HTC trec printr-o perioadă financiară dezastruoasă pentru companie. Cu toate acestea, taiwanezii s-au ambționat și, pentru prima oară în câțiva ani, au lansat în 2015 un al doilea vârf de gamă. Acesta poartă numele de HTC One A9. În principiu, acesta este un telefon bun, deși nu este foarte performant și nici nu te surprinde cu un design revoluționar. Ba mai mult decât atât, foarte mulți internauți sunt de părere că este o clonă de iPhone 6. Cei care au interacționat cu el în cadrul evenimentului de lansare confirmă aceeași realitate tristă, A9 este identic cu gadgetul Apple chiar până la liniile de demarcație pentru antenă de pe spatele carcasei.

Încercând să apare filozofia de design companiei din care face parte, un director HTC a ținut să ne aducă aminte de faptul că ei au fost primii care au făcut un smartphone cu o carcasă curbată realizată integral din aluminiu, amintindu-ne de One M7 și One M8. Ambele au fost lansate înainte de iPhone 6. În aceeași declarație, Jack Tong, presedintele HTC pentru Asia de Nord, a fost destul de ofensator vizavi de compania condusă de Tim Cook. Întrebat dacă noul lor smartphone este o clonă de iPhone, acesta a fost foarte acid. ,,Noi nu copiem. Am făcut o carcasă unibody din metal pentru un telefon în 2013, anul în care M7 a fost lansat, cei de la Apple ne copiază pe noi când vine vorba de designul antenei de pe spate.

Pe de o parte, Tong are dreptate, pentru că Apple a adoptat respectiva particularitate de design odată cu lansarea iPhone 6. Din păcate, prin One A9, toate celelalte particularități de design au fost ,,împrumutate” de HTC. Ideea de bază este simplă, nu putem decât să sperăm că această dezbatere nu se va finaliza în tribunal, pentru că Apple s-ar putea să iasă câștigător.

Citește și: