În viitor, Facebook ar putea avea numai conținut video

În viitor, Facebook ar putea avea numai conținut video

Cei de la Facebook sunt extrem de încrezători atunci când vine vorba de rețeaua lor socială. Sentimentul de siguranță s-a întărit odată cu recentele actualizări în ceea ce privește funcțiile video pe care le operă platforma.

În timpul unei conferințe susținute în cadrul Summit-ului despre Entertainment și Tehnologie, Ted Zagat, director de Publicitate la Facebook, a declarat că se așteaptă ca videoclipurile să pună stăpânire pe rețeaua socială.

„Peste un an sau doi de acum, credem că Facebook va avea un conținut format mai mult din videoclipuri”, susține Zagat. Acesta a adăugat că realitatea virtuală reprezintă următoarea frontieră, după ce videoclipurile devin ceva prea obișnuit.

Facebook a început să dea mai multă atenție fișierelor video încă din 2013, când au oferit funcția de autoplay, iar mai apoi lansând propriul lor player. Astfel, aceștia au dorit să diminueze din concurență, mai ales că YouTube-ul nu poate fi doborât prea ușor. Efortul pare să dea roade destul de rapid. Facebook a anunțat în aprilie că adună mai mult de patru miliarde de vizualizări zilnice la videoclipurile publicate pe rețeaua socială. Cu un asemenea progres, Facebook are toate motivele să fie optimist în legătură cum modul în care utilizatorii săi se vor folosi de platformă în anii ce vor urma.

Potrivit celor de la The Verge, această perspectivă face ca mass-media să depindă de Facebook și să utilizeze rețeaua ca principala sursă unde să-ți împărtășească conținutul. Facebook deja pune la dispoziția jurnaliștilor unelte prin care aceștia să fie cât mai bine conectați cu publicul lor, și să îmbrățișeze schimbarea. Compania doar ce-a lansat aplicația Moments pentru jurnaliști, făcând astfel posibilă transmiterea de imagini în timp real.

Citește și:
Etichete: