În sfârșit, Galaxy Note 5 se pregătește de lansare în Europa

În sfârșit, Galaxy Note 5 se pregătește de lansare în Europa

După o lungă perioadă în care nu știam nimic despre disponibilitatea Galaxy Note 5 în această parte a lumii, un nou raport s-ar putea să lămurească misterul.

UPDATE: Cei de la Samsung au făcut o furnizat o declarație oficială în legătură cu disponibilitatea telefonului în Europa. „Prin lansarea seriei Galaxy Note în 2011, am creat o categorie nouă de dispozitive inteligente care a setat un nou standard în industrie, urmat de ceilalți producători. Pentru consumatorii din Europa, portofoliul Samsung va fi centrat în jurul smartphone-ului Galaxy S6 edge+, astfel încât să putem răspunde cât mai bine nevoilor acestora”, au declarat cei din cadrul companiei coreene.

Cei de la Samsung au trecut printr-o perioadă foarte grea în istoria companiei, mai ales când vine vorba de mobile. Din fericire, experiența și-a spus cuvântul și nu a durat foarte mult până când sud coreenii s-au decis să implementeze câteva măsuri de austeritate și să aibă un pic mai multă grijă când vine vorba de disponibilitatea globală a unor produse cu specificații de top.

Prima victimă a programului de criză al celor de la Samsung  a fost Galaxy Note 5. Cel mai recent phablet al companiei și unul cu performanțe foarte bune, degeaba a fost anunțat cu surle și trâmbițe la nivel global printr-o conferință transmisă în direct pe YouTube, dacă nu a putut fi achiziționat decât în SUA și anumite părți ale Asiei. Europa nu doar că a fost neglijată complet, dar nici măcar nu a fost făcută o promisiune cu o dată aproximativă pentru momentul în care vom avea ocazia să achiziționăm pe canale oficiale mult răvnitul aparat.

Tot atunci, a fost anunțat Galaxy S6 Edge+ care se poate cumpăra fără probleme de la majoritatea operatorilor de telefonie din România. Conform unei surse din Marea Britanie, Samsung va lansa Galaxy Note 5 în prima săptămână din 2016 în UK, urmând ca la scurt timpă respectiva lansare, terminalul să fie lansat în restul țărilor europene, inclusiv România.

Din păcate, cei de la Samsung au refuzat să confirme sau să infirme aceste zvonuri, deci ar trebui să le percepeți cu o anumită reticență. În altă ordine de idei, ar fi îmbucurător ca după perioada sărbătorilor să vă puteți investi banii intr-unul dintre cele mai performante phableturi de pe mapamond la un preț corect, nu la suprapreț.