Galaxy Note 5 suportă sunet surround, dar trebuie să umblaţi la software

Galaxy Note 5 suportă sunet surround, dar trebuie să umblaţi la software

Deşi este destul de dificil să puneţi mâna pe un Galaxy Note 5 în Europa, americanii s-au apucat deja de modarea aparatului pentru obţinerea de funcţii noi.

Trecând peste tevatura din jurul lansării restrânse a Galaxy Note 5, dispozitivul s-a dovedit a fi unul destul de capabil în majoritatea review-urilor. Cu toate acestea, în permanenţă un telefon poate face ceva mai multe decât ai crede, secretul stă în descoperirea abilităţilor ascunse de către o minte creativă.

Pentru că şi-a dorit să folosească un Galaxy Note 5 pentru vizionări de filme şi nu era foarte încântat de experienţa audio conferită de aparat, utilizatorul sshafranko de pe XDA Developers s-a decis să creeze un mod. Astfel, el a reuşit să modifice puterea difuzorului la care vă auziţi interlocutorul când vorbiţi la telefon pentru a completa puterea emisă de difuzorul standard al aparatului amplasat pe rama inferioară. Rezultatul final, aparent, este destul de impresionant, deşi nu ne aşteptăm să înlocuiască puterea unei boxe Bluetooth portabile. Cu toate acestea, dacă nu aveţi o pereche de căşti la voi şi vreţi să arătaţi un clip pe YouTube unui prieten, după aplicarea modificării create de sshafranko, experienţa ar trebui să fie mult mai plăcută.

Dacă sunteţi curajoşi şi aveţi ceva cunoştinţe legate de modul de funcţionare al unui smartphone cu Android, întregul tutorial pe care trebuie să-l urmaţi pentru a aduce această modificarea propriului Galaxy Note 5 este disponibilă pe forumul XDA Developers, la această adresă. În mod evident, riscurile există şi vi le asumaţi din plin dacă vreţi să vă apucaţi de treabă. În plus, creatorul modului a ţinut să menţioneze că nu a avut ocazia să-l testeze decât pe versiunea aparatului comercializată de operatorul american T-Mobile şi nu este 100% sigur că va funcţiona în aceleaşi condiţii şi pe alte versiuni de Note 5.