În curând te vei juca pe Xbox One cu mouse şi tastatură

În curând te vei juca pe Xbox One cu mouse şi tastatură

Cei de la Microsoft speră să ofere un avantaj în faţa consolei Sony, introducând pe Xbox One suportul pentru tastatură şi mouse.

Dacă aţi urmărit dezbaterile despre configuraţiile hardware ale consolelor next gen de la Microsoft şi Sony de acum câţiva ani, aţi fi ajuns la o concluzie evidentă. Pe lângă faptul că Xbox One şi PlayStation 4 au foarte multe în comun, la bază, acestea sunt nişte PC-uri cu configuraţii decente în carcase atrăgătoare. Este adevărat că rulează sisteme de operare proprii, dar pare un pic ciudată lipsa suportului pentru un mouse şi o tastatură în momentul în care vezi pe marginea lor atâtea porturi USB.

Microsoft vrea să ne facă viaţa mai uşoară, introducând în curând pe Xbox One, printr-un update firmware, suportul pentru mouse şi tastatură. Anunţul a fost făcut recent de Phil Spencer şi se pare că se va reflecta nu doar în posibilitatea de a naviga pe internet folosind periferice de computer, ci şi de a vă juca titlurile preferate şi noi jocuri optimizate pentru acest tip de interacţiune.

La întrebarea dacă Xbox One va fi vreodată capabil să facă streaming de jocuri de pe un PC, în direcţia opusă celei cu care se mândreşte Microsoft de ceva timp, Spencer a răspuns cât se poate de simplu. ,,Un astfel de scenariu ar necesita o tastatură şi un mouse, iar suportul pentru acestea nu e foarte departe.

O astfel de atitudine deschisă la schimbare este o prelungire a cuvintelor formulate în ultimii ani de Satya Nadella. Acesta din urmă a anunţat în mai multe contexte că Windows 10 implică o familie de produse, o platformă, un magazin. Suportul pentru mouse şi tastatură ar trebui să creeze o legătură mai puternică între Xbox One şi experienţa de utilizare oferită de un computer clasic. De asemenea, ar trebui să ne permită să rulăm aceleaşi aplicaţii din Windows Store pe un PC cu un Windows 10 şi pe consola companiei. Cine ştie, poate la un momentdat vom vedea şi Office pentru Xbox One.

Citește și: