19 iul. 2015 | 09:34

Xbox One a început să se vândă mai bine, dar degeaba

Gaming
Xbox One a început să se vândă mai bine, dar degeaba

Lupta pentru dominaţie din domeniul consolelor a existat de la primul Nintendo sau Sega, dar acum se duce între PlayStation 4 şi Xbox One.

Deşi am considerat întotdeauna că amatorii de gaming trebuie să se orienteze către o consolă în defavoarea unui PC sau laptop, este dificil de stabilit care este cea mai bună. În cazul PlayStation 4 şi Xbox One, majoritatea specificațiilor hardware sunt similare și este evident că decizia de achiziţie se ia pornind de la jocurile exclusive pe care le puteţi achiziţiona doar pe una dintre ele. Nici măcar preţul consolelor nu mai este diferit.

Important este că, la nivel global, PlayStation 4 s-a vândut mai bine şi în luna iunie, conform ultimul raport publicat zilele trecute de NPD Group. Partea fascinantă a acestei ecuaţii este că respectivul anunţ vine într-o lună strălucită pentru Xbox One. Consola Microsoft s-a vândut luna trecută cu 51% mai bine decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. Se pare însă că nu este suficient pentru ca noul Xbox să detroneze PlayStation-ul din preferinţele gamerilor.

Teoretic, oficialii gigantului din Redmond pot privi optimist aceste statistici. Cine ştie, poate cu un pic de noroc, peste câteva luni, când preferinţele utilizatorilor se vor normaliza, Xbox One se va vinde şi mai bine. Încercând să se găsească un vinovat pentru vânzările de PS4 de luna trecută, nu a durat mult până s-a ajuns la concluzia că ediţia specială de PlayStation livrată cu Batman: Arkham Knight este principalul responsabil. Chiar şi cu scandalul din jurul versiunii de PC, este evident că respectivul titlu este unul reuşit pe care fanii jocurilor de aventură abia au aşteptat să pună mâna, fie şi doar pe console.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele