09 oct. 2015 | 11:30

În curând, nu vor mai exista smartphone-uri Sony

ACTUALITATE
În curând, nu vor mai exista smartphone-uri Sony

Nu trebuie să fiți pasionați de telefonie pentru a sesiza că smartphone-urile Sony nu prea se vând, iar gigantul japonez să gândește să renunțe la afacere.

Piața actuală a smartphone-urilor are câțiva jucători importanți și un amalgam de pioni care încearcă să supraviețuiască lansând foarte multe modele cu prețuri accesibile și performanțe decente. Cei de la Sony, dintr-un punct de vedere, reprezintă excepția de la regulă, deoarece au adus pe piață multe terminale cu configurații de top și au investit în dezvoltarea de noi aparate, chiar dacă vânzările nu au mai mers pe o curbă ascendentă de câțiva ani.

Din acest motiv, au apărut de ceva timp zvonuri legate de vânzarea diviziei de telefoane din cadrul companiei. Dacă ați avut o pasiune pentru smartphone-urile Xperia, veți fi dezamăgiți să aflați că, din păcate, zvonurile tocmai au fost confirmat de către un oficial al companiei. În urmă cu doar câteva zile, CEO-ul Kazuo Hirai a afirmat pentru Reuters că divizia de mobile mai are în principiu un singur an pentru a ajunge pe zero cu raportul dintre cheltuili și profit. Dacă aces lucru nu se va întâmpla, se gândesc la alte variante.

,,Vom continua cu afacerea, atât timp cât ne orientăm spre scenariul de ajunge pe zero de anul viitor. Altfel, nu am eliminat posibilitatea găsirii de opțiuni alternative.” Nu a detaliat ce înseamnă formularea opțiuni alternative, dar într-un scenariu de neprofitabilitate, posibilitățile sunt extrem de limitate.

În definitv, Sony are deja câteva precedente pentru astfel de practici radicale. În 2014, japonezi au renunțat la VAIO, brandul responsabil de sisteme portabile și all-in-one al gigantului tot din cauza unui profit inexistent. Rămâne să vedem dacă 2016 va fi ultimul an în care veți putea achiziționa un Sony Xperia sau dacă acela va fi ultimul moment în care vor apărea modele noi.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele