Cea mai bună cameră pe telefon: iPhone 6S Plus vs Xperia Z5

Pentru că cei de la DxOMark consideră că Xperia Z5 are cea mai bună cameră de pe orice smartphone, o comparaţie cu iPhone 6S Plus se anunţă relevantă.

Cu toate că divizia de telefoane a Sony nu este profitabilă deja de câţiva ani, terminalele sale premium vin la pachet cu nişte camere impresionante, un merit al diviziei de camere foto din acelaşi concern. Partea interesantă este că tot Sony este reponsabilă şi de senzorii folosiţi în iPhone-uri, inclusiv în noile iPhone 6S şi iPhone 6S Plus. O cameră de telefon include însă mult mai multe componente decât un senzor, iar ce la Apple au demonstrat în anii trecuţi că au un fler în a obţine combinaţia perfectă la acest capitol. Mergând de la această premisă, este interesant de urmărit modul vârfurile de gamă de la Sony şi Apple se comportă într-un test faţă în faţă.

Clipul comparativ de mai sus a fost realizat de SuperSaf TV şi surprinde toate aspectele relevante într-un test de camere foto/video. Din primul moment, de exemplu, este evident că iPhone 6S Plus generează conţinut cu o rată de contrast mai mare şi culori mai saturate. Pe de altă parte însă, Xperia Z5 capturează imagini cu culori mult mai naturale şi apropiate de realitate, fără deformări. Din păcate, exact această particularitate a conţinutului generat este subiectivă. Unii preferă un contrast suprarealist în defavoarea unor culori şterse dar adevărate. În orice caz, concluzia este că ambele camere fac nişte fotografii superbe, cu mult peste alte telefoane de pe piaţă.

Un aspect relevant la care Xperia Z5 se pare că iese detaşat în frunte, constă în viteza de autofocus, net superioară în comparaţie cu iPhone 6S Plus. Pe partea de video, calitatea fluxului audio înregistrat este de asemenea mai bună pe telefonul Sony, decât pe phabletul Apple. Concluzia tristă a unui astfel de test este că, deşi Xperia Z5 poate fi considerat câştigător, nu se va vinde pe toată durata sa de viaţă cât iPhone 6S Plus în primul său weekend de existenţă.

06:52 08.10.2015
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video