Apple s-a dat de gol: iPhone 6S are o baterie mai mică decât iPhone 6

Apple s-a dat de gol: iPhone 6S are o baterie mai mică decât iPhone 6

Deși în cadrul evenimentului de lansare a noilor produse Apple compania a evitat cu atenție discuțiile despre bateria iPhone 6S, se pare că propriul lor video de promovare a dezvăluit faptul că dispozitivul are o baterie mai mică decât proaspăt imbătânitul său frate, iPhone 6.

Într-un moment atât de scurt, descoperit de cei de la GSMArena, în videoclipul cu iPhone 6S apare un cadru în care se vede exact bateria telefonului. Pe aceasta este inscripționat faptul că are o capacitate de 1715 mAh, mai mică decât cea a iPhone-ului 6, care se bucură de 1810 mAh.

Apple pare să înoate împotriva curentului. Când majoritatea telefoanelor țintesc spre baterii cu o capacitate cât mai mare, care să ofere o autonomie satisfăcătoare, decizia celor de la Apple este cel puțin ciudată.

Zvonurile spun că această decizie a fost luată pentru a face loc noilor tehnologii adoptate de Apple: modulul Taptic Engine și 3D Touch, funcția care îți permite să interacționezi cu telefonul prin atingeri mai puternice ale ecranului.

Totuși, o baterie mai mică nu înseamnă neapărat că autonomia va scădea vizibil, mai ales că diferența nu este foarte mare. În plus, specificațiile noului iPhone arată că va beneficia de aceeași durată de convorbire, utilizare a internetului și redarea fișierelor media ca iPhone 6.

Cel mai probabil,  Apple a reușit să păstreze aceeași autonomie printr-o optimizare ai bună a consumului de curent în cazul noilor procesoare A9. Rămâne de văzut, totuși, dacă în testele jurnaliștilor de tehnologie, aceste smartphone-uri vor păstra autonomia.

Funcționalitatea 3D Touch ar putea consuma destul de mult curent dacă utilizatorii o folosesc frecvent, având în vedere că modulul Taptic Engine se va activa la fiecare atingere mai puternică.