05 sept. 2015 | 17:42

IFA 2015: Toshiba Dynabook e un 2 în 1 de vis și un vis va rămâne ceva timp

ACTUALITATE
IFA 2015: Toshiba Dynabook e un 2 în 1 de vis și un vis va rămâne ceva timp

Dispozitivele 2 în 1, cele care pot fi folosite atât pe post de laptop, cât și pe post de tabletă, au fost pe val anul acesta și este ușor de înțeles de ce: se adaptează ușor la nevoile utilizatorilor, sunt frumoase, compacte, rapide și utile. Toshiba Dynabook, prezentat la IFA 2015, se încadrează perfect în această descriere, dar are o singură problemă: e doar un prototip.

În cadrul conferinței Microsoft, unul dintre reprezentanții companiei a arătat pe scenă un dispozitiv foarte arătos de la Toshiba. Acel gadget misterios l-am zărit la standul companiei japoneze, sub numele de Toshiba Dynabook.

Este un PC 2 în 1 care pare incredibil de ușor, având în vedere grosimea aproape absurdă. Dacă în general la astfel de dispozitive tableta (partea care înglobează toate componentele și bateria) este mai groasă și mai grea decât tastatura, în cazul Dynabook (nume care va fi schimbat, cel mai probabil, după ce dispozitvul va primi o dată de lansare) ambele componente au dimensiuni aproape identice.

Carcasa pare a fi dintr-un plastic care imită metalul, iar display-ul de 12,2 inch are rezoluție full HD. Sub el se ascunde un procesor Intel, dar nu știm exact de care, deoarece Toshiba ține acest dispozitiv într-o carcasă din sticlă.

Tastatura de la Dynabook pare foarte plăcut de folosit și, împreună cu tastatura, formează un laptop perfect pentru cei care au nevoie tot timpul de un dispozitiv de pe care să-și facă treaba.

Tot pentru un plus de productivitate, japonezii au ales să includă și un stylus care se atașează de ecran printr-un sistem de prindere destul de ciudat. Rămâne de văzut dacă acesta se va schimba până dispozitivul va ajunge pe piață.

Având în vedere numărul mare de zvonuri legate de un iPad Pro, tabletă cu display de 12,2 inch, Dynabook ar putea fi gadgetul perfect care să arate că sistemul Windows 10 de la Microsoft poate fi mai util decât un sistem de telefoane, cum este iOS.