IFA 2015: Lenovo Miix 700 ar putea fi un concurent serios pentru Surface Pro 3

Alături de numeroase alte dispozitive, Lenovo a prezentat la IFA 2015 o tabletă care se aseamănă extrem de mult cu Surface Pro 3.

Conform unor zvonuri recente, Microsoft ar putea lansa noul Surface Pro 4 în perioada următoare. Având în vedere aprecierea de care s-a bucurat predecesorul acestuia, nu putem decât să ne așteptăm la lucruri frumoase de la viitorul dispozitiv. Compania din Redmond, însă, ar putea avea parte de un nou rival important în acest sector. Miix 700, tabletă prezentată de Lenovo la IFA 2015 de curând, se aseamănă din foarte multe puncte de vedere cu dispozitivul celor de la Microsoft, fiind dotat, printre altele, cu un stand, o tastatură și un stylus.

Din punct de vedere al specificațiilor, veți avea de-a face cu un ecran de 12 inci, 8GB RAM și 256GB SSD. După cum scrie și TechRadar, în cazul în care vă doriți un hard cu o capacitate mai mare, Surface Pro 3 ar putea fi o soluție mai bună (tableta celor de la Microsoft este disponibilă și într-o variantă cu 512GB SSD). Lenovo Miix 700 va beneficia și de un Intel Core M din cea de-a doua generație, despre care se spune că ar oferi performanțe de două ori mai bune decât cele ale tabletelor standard din ziua de azi.

Cât despre conectivitate, merită menționat faptul că Lenovo Miix 700 va fi dotat cu un modem 4G, alături de un port USB 3.0 și unul USB 2.0. Atât camera foto de pe față, cât și cea de pe spate vor fi de 5 megapixeli, însă aceasta din urmă va fi un model RealSense 3D, pe care o vom putea vedea, cel mai probabil, și pe viitorul Surface Pro 4. Din câte se pare, Lenovo Miix 700 va fi lansată în doua variante diferite: una va include un display Full HD, iar cealaltă, un display QHD, iar prețul acestora va porni de la aproximativ 700 de dolari.

Citește și: